Бисквитки

четвъртък, 4 април 2013 г.

Кауза.BG гостува в АЕЦ „Козлодуй”



Единадесет младежи, участници в телевизионния формат на БНТ – Кауза.BG, посетиха АЕЦ „Козлодуй” на 3 април 2013 г. В продължение на няколко часа младите хора успяха лично да се запознаят с атомната електроцентрала – посетиха командна и машинна зала на пети блок, а след обхода се състоя разговор с изпълнителния директор на Дружеството. Близо час продължи срещата с Валентин Николов. „Когато младите хора са активни и искат да знаят, когато провокират обществото със своите каузи и мнения, тогава винаги човек си спомня с оптимизъм, че България има бъдеще” – с тези думи ги приветства изпълнителният директор. Той запозна младежите с основните цели, които стоят пред атомната електроцентрала – безопасна експлоатация, продължаване на срока на експлоатация на двата хилядника, изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ, и разказа как тези цели се превръщат в кауза както лично за него, така и за работещите в централата. От своя страна участниците в телевизионния формат задаваха въпроси, свързани с работата на атомната електроцентрала, с управлението и мотивацията на персонала, с бъдещето на страната и националните каузи.
„Разговорът с господин Николов беше вълнуващ и полезен, защото участниците имаха възможност да се докоснат до един ръководител на много високо ниво и по този начин, дори и подсъзнателно, те се учат да управляват. Посещението на пети блок, където бяхме водени от Янко Тошев, главен технолог “Експлоатация”, беше много любопитно и всички обогатихме своите познания”, коментира Гергана Ковачева, редактор в БНТ.
„Преди посещението в Козлодуй младежите бяха много развълнувани, в автобуса не спираха да говорят за това, което знаят за АЕЦ, даже си бяха взели учебници по физика. Смятам, че останаха много доволни от това, което видяха тук, посрещнахте ни много дружелюбно”, каза и Косара Николаева – репортер в БНТ.
Младите хора от различни градове на страната участват в телевизионния формат със своите каузи. Най-разнообразни идеи се представят в продукцията – от училище сред природата и политология за ученици до бъдеще за предприемачи и спасяването на обсерваторията в Рожен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар