Бисквитки

вторник, 2 април 2013 г.

Крими хроника


На 01.04.13 г., в 14.05ч. и 14.07ч. часа, на служебен телефон  в Бюро по труда -Враца е получено анонимно обаждане от мъжки глас, че в сградата има поставена бомба. Извършена е проверка в сградата при която не е открито взривно вещество. След ОИМ е установено, че сигнала  е подаден от лицето П.М./58г./, служител в Бюро по труда, който споделил пред полицаите, че по този начин си направил шега по повод 1 април.
В 11.53 в с.Борован, полицейски служители заловили трима мъже, които разрушавали тухлена стена на необитаема къща. Образувано  е дознание. 
След получен сигнал, че  в землището на село Типченца, мъж извършва незаконна сеч на дървета, полицейски служители са задържали лицето И.Ц./70г./ от гр.Ябланица.
В  11.15ч. в РУП-Козлодуй е получено съобщение от 23-годишна жена от с. Лехчево, която е заявила, че в село Бутан е бита и насилствено качена в лек автомобил от три познати за нея лица.   След ОИМ и ПСД е установено, че лицата: Л.П./30г./ от с. Хърлец;  М.И./27г./ и А.З./23г./  от с. Бутан, са осъществили насилствени полови контакти с жената. Мъжете са задържани. Образувано   е дознание.
На 02.04.2013г., по време   на СПО в с.Гложене е спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген ” управляван от П.Р./32г./  от с. Хърлец. Пробата за алкохол на водача е положителна- 1,85 промила.
На 01.04.2013 г., в 16.30 ч. в УП-Мизия е получено съобщение от 73-годишен жител на с.Софрониево, който заявил, че пред къщата му дошли пет лица от ромски произход, като две от тях са провели разговор с него, а в същото време друго лице  влязло в жилището  и откраднало 1200 лева Групата мъже се придвижвали с лек автомобил миниван черен на цвят. Образувано   е дознание.
След ОИМ за кражби на: два акумулатора,  3 метални джанти за лек автомобил „BMW”, куфар с гаечни ключове, електрическа дрелка, ъглошлайв, електрически винтоверт и кормилна рейка за лек автомобил „BMW, извършена от  три гаражни клетки в двора на бившето ТПК - Лесковец, е установено, че кражбата е дело на двама криминално проявени мъже от гр. Оряховво.
    На 01.02.2013г., при проверка  в къщата на Ц.Х./35г./ в гр. Оряхово, полицейски служители са открили:  пушка с патрони 22 калибър,              40 ловни патрони 22 кал., сигнален пистолет без идентификационният номер. Собственикът на оръжието  и боеприпасите не притежава разрешително за тяхното притежание. Образувано  е дознание по по чл.339, ал.1 от НК.
На 01.04.2013 год.,  в 22:20 ч. в гр.Оряхово е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес-230 Е”,  управляван от   В.П./24г./  от гр.Оряхово. Пробата   за алкохол е положителна-  0,91 промила.
В 16.40ч. в РУП – Враца се е явил 40-годишен мъж от гр.Враца, който  заявил, че около 16.25 ч. в гр. Враца, пред клон на „Пощенска банка” неизвестно лице го напръскало  в лицето със спрей, съборило го на земята  и опитало да отнеме от него плик с пари, но опита не успял.  Образувано   е дознание.
Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар