Бисквитки

понеделник, 15 април 2013 г.

БЕЛЕЖКИ ОТНОСНО РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОБИТЕ, ВЗЕТИ НА 04/04/2013.


Основна засипка. Протокол № 127/08.04.2013

Зърнометричното изследване на използваната фракция за обратна засипка на канализационната мрежа показва, че използваните материали могат да се класифицират като агрегати за несвързани и хидравлично свързани материали за използване в гражданското строителство и пътното строителство категория GF85 / GA85.

Въз основа на зърнометричните резултати и процентът на фракция по-голяма от 5.6mm, материалът може да бъде класифициран като чакъл (добре фракциониран чакъл, пясъчно-чакълени смеси, малко или никакви фини частици) според Унифицираната Система за Класификация на Почвите. Процентът от фини частици (частици по-малки от 75 микрона) не е изследван в направеният тест, въпреки че се очаква да е по-малък от 5% поради това, че процентът материал по-малък от 0.063 mm е 11%. Обхвата на фракцията е в съответствие с договорните документи и проекта за тези участъци (0-75mm). Не са направени механични или химични изпитвания.

Пясъчна подложка. Протокол № 126/08.04.2013

Зърнометричното изследване на използваната фракция за пясъчно легло и първоначална засипка на канализационната мрежа показва, че материалите, които са използвани могат да бъдат класифицирани като пясък.

Извършените тестове не са стигнали до изпитване на частици по-малки от 630 микрона, които представяват 34% от пробата. Фините частици, 75 и 200 микрона, не са измерими с извършения тест.

Въпреки това не се очаква техният процент да надвишава 10% от пробата, но е допустимо да има малки количества (по-ниски от 10%) на тиня или глина.

(инж. Жоао Перейра)

Няма коментари:

Публикуване на коментар