Бисквитки

петък, 22 март 2013 г.

Крими хроника

На 21.03.2013г., в гр. Враца бе проведена СПО за противодействие на престъпленията свързани с МПС. Проверени са 7 автоморги в района на Източна промишлена зона. В хале стопанисвано от М.П./42г./ са открити множество части за МПС от различни марки и модели, със заличени идентификационни номера от завода производител.
Установено е, че: двигател, скоростна кутия, джанти с гуми, преден и задни мостове, задната половина на автомобила, таван и др., са от лек автомобил „Фолксваген Пасат”, противозаконно отнет в гр. Монтана на 22.12.2012г. В обекта са установени също така и скоростна кутия, джанти с гуми, преден и задни мостове, предна част с арматурно табло и волан, 2 врати и др., за лек автомобил „БМВ 320 ЦД”. Всичките детайли и възли на ключалките на контактният ключ на автомобила и на едната врата са разбити. Работата по случая продължава. Образувано е дознание.

На 21.03.2013 г., около 07:00 ч. в гр.Враца, кръстовището на ул.”Цв.Кръстенякова” и бул.”Н.Войводов”, в междублоково пространство катастрофира като се блъска в жилищен блок лек автомобил „БМВ”, управляван от В.К./19г./- неправоспособен водач, който напуснал мястото на катастрофата.

На 21.03.2013 г., около 18:30 ч в гр.Враца, ул.”Славянска” катастрофират: лек автомобил Сеат „, управлявана от А.Ц./30-годишна/ лек автомобил „. Дайхатцу”, управляван от неизвестен водач , който напуснал мястото на катастрофата. Работата по случая продължава. Пробата за алкохол е отрицателна.

На 22.03.13г., в 02:30ч. от тел.112 е получено съобщение, че пред входната врата на апартамент в ж.к.”Сениче”, бл.63, неизвестно лице е запалило автомобилна гума. Изгоряла е дървената врата на апартамента, таблото за електромерите на етажа, паднала е мазилката на етажа. Огънят е загасен от екип на РУПБЗН-Враца. Образувано е дознание.

След ОИМ за кражба на 5 килограма алуминиева тел, медна лозарска пръскачка и бутилка за пропан бутан с вместимост 20 литра, извършена на 15.03.2013г. от вилен имот в местността „Мало краище” е установено, че кражбата е дело на криминално проявеното и осъждано за кражби лице Т.Е./44г./ от с.Косталево.
На 20.03.2013г., в РУ”Полиция”-Враца е получено съобщение от охранител към фирма ТП”Хименерго”-Враца, който е заявил, че на същата дата около 14.00ч., в сграда на товарна гара на фирмата в Източна промишлена зона е установил двама мъже, които са направили опит да откраднат метална решетка и две единични метални врати. След ОИМ и ПСД са задържани криминално проявените и осъждани за кражби и грабеж лица: К.М./20г./ и К.В./22г./ от гр.Враца.
След ПСД по досъдебно производство за кражба на вещи и препарат за растителна защита от хале в с.Борован, е установено, че извършител е лицето В.В./30г./ от с.Малорад.
След ПСД и ОИМ за кражба на хранителни продукти и вещи от къща в с. Нивянин е установено, че кражбата е извършена от Г.Р./25г./ от същото село.
На 20.03.2013г., в РУП-Мездра е получено съобщение, че от необитаема къща в с.Крета, неизвестно лице е откраднало 5 топа оградна мрежа. След бързи ОИМ и ПСД е установено, че извършител на кражбата е криминално проявеното и осъждано лице-Т.Т./31г./ от същото село.
На 21.03.2013г., за времето от 09:00ч. до 12:00 ч. на територията на  РУП –Мездра е  проведена СПО по метода ”широкообхватен контрол” , с цел: контрол на пътното движение,оказване въздействие върху водачите на МПС и проверка на водачите и пътниците в МПС за използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване. Проверени са 36 МПС и 40 лица. Констатирани са 15 нарушения по ЗДвП.
В 15:05ч. на пътя гр. Козлодуй - с. Хърлец, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от Д.Д./46г./ от гр.Козлодуй. Пробата за алкохол на водача е положителна- 1,28 промила. По случая е образувано БП.
На 20.03.2013г., в РУП-Оряхово е постъпил сигнал, ч от къща в село Остров, неизвестно лице е извършило кражба на: медна лозарска пръскачка, меден котел с вместимост 20литра, 3 месингови канели ,месингова шайба и други метални отпадъци. След издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от Х.А./38г./ от с.Остров, криминално проявен, осъждан за кражби.
Регионален говорител на МВР:
  Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар