Бисквитки

вторник, 19 март 2013 г.

Крими хроника

На 18.03.2013г., служители на УП „Дъбника” извършиха претърсване в къщите на Я.Т./34г./ и П.Т./38г./ в село Мраморен. Намерени и иззети са 442 кг. ел. кабел, 2 ножовки, арматурни клещи. Работата по случая продължава. В хода на проверката е установено, че двамата мъже извършват нерегламентирана търговска дейност / продажба на тютюневи изделия / без български акцизен бандерол. Намерени са 35кг. нарязан тютюн без български акцизен бандерол и 37 400 филтри „гилзи” за цигари. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа. Образувано е дознание.
B 13:00ч. в РУП-Враца е получено съобщение, че от къща в село Лесура, неизвестно лице е откраднало 360 лева. След бързи ОИМ и ПСД е установено, че извършител е К.Н./28г./ от гр. Враца.
B 12:30 часа, в землище между селата Челопек и Люти брод, служители на УП Зверино забелязали три лица да крадат кабел. След заградителни мероприятия, в момент на извършване на кражба на меден проводник са заловени криминално проявените лица: Я.И./26г./ от с. Люти брод;  В.Д./25г./ и Ц.Ц./55г./ от с.Елисейна.
На 25.01.13г., в 16:10ч. в РУП-Враца се е явил жител на град Враца, който заявил, че за времето от 13:00ч. до 16:00ч. на 25.01.13г. в гр. Враца, неизвестно лице е увредило две врати, предна дясна колона, счупило предно панорамно стъкло на ползваният от него лека автомобил ,,Фолксваген”. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е Ц.Т./72г./ от гр.Враца.
На 14.03.2013г., в РУП- Мездра е получено съобщение от 84- годишен мъж от село гр. Мездра, който е заявил, че неизвестни лица са демонтирали прозорец на къщата му, проникнали в жилището и извършили кражба на медни и алуминиеви съдове, кабели, ракия и олио, всичко на обща стойност около 500лв. След ОИМ и ПСД е установи, че извършители са: К.Н./27г./ от с. Старо село, криминално проявен и осъждан за кражби и грабежи; Н.Ц./20г./ от с. Крета, криминално проявен и осъждан за кражба и хулиганство.
 След ОИМ и ПСД по сигнал за запалено и увредено имущество в двора на на ДДМУИ „Вяра, Надежда, Любов” гр. Мездра, извършено на 27.02.2013г., е установено, че извършител е 18-годишен възпитаник на ДДМУИ, който запалил легло в спално помещение на първия етаж в сградата.
На 18.03.13г., в 12:45ч. на пътя от гр.Мизия за с.Гложене, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Форд”, управляван от неправоспособен водач-Л.З./39г./ от гр.Козлодуй. Установено е, че регистрационните табели на автомобила са на лек автомобил „Москвич”. При направената справка е установено още, че автомобила „Форд” не е регистриран на територията на Република България. Образувано е дознание.
След проведените ОИМ и ПСД, служители на РУП Романа задържаха криминално проявеното и с влязла с присъда лице- Л.Г./17г./ от село Каменно поле. Установено е, че Л.Г. е извършил множество кражби от къщи в селото. Обект на посегателство са били: ел. уреди, метални предмети, медни пръскачки, кабели, домакински съдове, В и К елементи, медна тел и др. Лицето е с влязло в сила присъда за кражби, но до момента на залавянето му се е укривало.
 След ОИМ и ПСД за кражба на кражба на лайсни в комплект с датчици от лек автомобил „Мерцедес”, извършена на 14.03.2012г. в гр. Враца,е установено, че извършител е лицето Д.С./22г./ от гр. Враца.
След ОИМ за кражба на метална касета за монети и пари от автомат за каже в гр.Враца, извършена на 06.02.2013г. е установено, че извършители са лицата: И.И./13г./ и И.С./16г./ от гр.Враца, и двамата криминално проявени.
След ОИМ за кражба на 5 автоматични предпазители от ел.табла в с.Търнава, извършена за времето от 01.02.13г. до 15.02.13г. е установено, че извършител е криминално проявеното лице Т.Т./20г./ от същото село. Установено е, че същото лице е срязало гума на лек автомобил „Нисан”. Деянието извършено на 17/18.03.13г. в с.Търнава.
B къщата на Р.Г./53-годишна/ в село Михайлово, полицейски служители са откривли акцизни стоки без български акцизен бандерол - 28 пакета с тютюн. Образувано е дознание.
На 19.03.13г.,  в РУП-Враца е получено съобщение, че от апартамент в гр. Враца, неизвестно лице е извършило кражба на златни накити с общо тегло повече от 30 грама. Крадецът разбил входната врата на апартамента, а ценностите взел от метална кутия, която отключил с оригиналния ключ оставен непосредствено до нея. Образувано е дознание.


Регионален говорител на МВР:
  Красимир Василев


Няма коментари:

Публикуване на коментар