Бисквитки

петък, 1 март 2013 г.

Театралният афиш през следващите 7 дни:


Логично е акцентът да е върху новото заглавие, чиято премиера е в петък, 8 март. За спектакъла „Underground” от Христо Бойчев с режисьор Николай Поляков ще ви пиша друг път. Сега ви припомням за другото ни ново заглавие – „Боб” от Елин Рахнев.

Според режисьора Люпчо Георгиевски (той държи името му да се изписва с „п”!) „Боб” е представление, което засяга темата за любовта и брака. И по-точно казано: любовта в брака. Основните действащи лица са двама съпрузи, на около 70 години, които живеят заедно от около 40 години. Но тези съпрузи са затънали в сивотата и ежедневието, монотонността и стерилността на този брак. На сцената те сякаш плуват в това сиво и еднообразно море, като давещи се плувци.
Само любовта може да ги избави от ситуацията, в която се намират. И само тя е тази, която ще им помогне да стигнат до отсрещния бряг, където ще се разпознаят и всеки ще открие у другия своя идеал за съвършения мъж и съвършената жена.”
Спектакълът „Боб” може да се види в събота, на 9 март от 19 часа в камерна зала. Няколко дни по-късно творбата ще бъде показана два пъти на сцена в сръбската столица Белград.

Няма коментари:

Публикуване на коментар