Бисквитки

вторник, 26 февруари 2013 г.

Д-р Здравков подари ЕКГ в Оряхово


Вчера народният представител от ГЕРБ д-р Янко Здравков подари на оряховския филиал на МБАЛ „Христо Ботев” АД- Враца триканален апарат за електрокардиограми. Новата придобивка, така необходима на пациентите и работещите в здравното заведение лекари, е на реномираната швейцарска фирма „Шилер”. Д-р Здравков подари също и консумативи, необходими за работата на апарата.
Имахме огромна нужда от ЕКГ – до този момент използвахме четири много стари апарата, които при един и същи пациент отчитаха различни резултати… А това е нова и надеждна апаратура, на която може да се разчита” – сподели развълнувано от неочаквания щедър дар управителят на филиала д-р Светла Пурчева. Тя изказа искрена благодарност от свое име и от името на лекарския екип към депутата д-р Здравков и кмета на Оряхово Росен Добрев, в чийто кабинет се състоя трогателната среща.
Въпреки радостта, д-р Пурчева сподели с кмета и депутата настоящи проблеми в здравното заведение и си пожела повече подобни жестове, от които биха спечелили хората в региона. От своя страна д-р Янко Здравков обеща в близко бъдеще филиалът да се сдобие и с ехограф.

Галина ГАНОВА


Няма коментари:

Публикуване на коментар