Бисквитки

вторник, 26 февруари 2013 г.

РЗОК – Враца и РК на БЛС постигнаха единомислие


По инициатива на народния представител от ГЕРБ д-р Янко Здравков и председателя на Регионалната колегия на БЛС във Враца д-р Георги Комитски, снощи се състоя среща-разговор между членовете на Управителния съвет на местната лекарска организация и ръководството на РЗОК. Поводът за срещата бе исканата оставка на директора на НЗОК от страна на БЛС.
По време на разговора бе обявена и коментирана методиката на разпределение на бюджета за болнична и извънболнична помощ. Направено бе и сравнение с показателите от предходните три години. В резултат бе констатирано, че заложеният бюджет за 2013 г. е на нивото на 2012-та и с два милиона и половина повече от 2011 г. Различното от 2012-та са механизмите за контрол и регулация на обществените финанси. В рамките на диалога бяха очертани и конфликтните точки в методиката, за които д-р Янко Здравков пое
ангажимент да бъдат представени на управителя на НЗОК. Надделя становището, че проблемите могат и трябва да бъдат решавани в конструктивен диалог, без ескалация на напрежението и ултимативни условия. В дебата се наложи мнението, че са необходими 3-4 месеца, за да се видят резултатите от новата методика и чак тогава, ако се налага, да се направят промени в нея.


Няма коментари:

Публикуване на коментар