Бисквитки

понеделник, 5 ноември 2012 г.

Кметът връчи награда на „Холсим” АД



             Кметът на Враца днес връчи плакет и почетна грамота на „Холсим” АД. Наградата е за това, че дружеството е най-големият дарител на община Враца и е присъдена от Националното сдружение на общините в Република България. Грамотата и плакета получи Милена Иванова – представител на дружеството. Кметът инж. Николай Иванов благодари за добрите партньорски взаимоотношения и припомни някои от най-големите проекти, в които „Холсим” АД е участвал през тази година. На 22 юни бе открит реконструирания от дружеството парк в с. Бели извор. Възстановяването и облагородяването на парка е на стойност около 400 000 лв. и са извършени за 2 години. И в момента фирмата продължава да се грижи за поддръжката на парка -  косене, поливане, торене на зелените площи, осветление. По рамковото споразумение с Община Враца за безвъзмездното предоставяне на 200 т цимент, до момента са дарени около 20 т цимент и над 500 т трошен варовик  -  за възстановителни ремонти на улици и тротоари в различни населени места в общината. Преди месец бе завършено изграждането на футболно игрище в с. Власатица. „Холсим” осигури инертни материали за подготовката на терена и финансира полагането на изкуствено тревно покритие. Дарените за изграждането на игрището средства възлизат на около 20 000 лв. През септември дружеството подари на новосъздадената група в ЦДГ “Дъга” интериорен килим на стойност 900 лв. През същия месец „Холсим” се включи с 1 100 лева в инициативата на „Модерна Враца” за изграждане на слънчев часовник в града. През март фирмата отпусна 1 000 лева на Регионалния исторически музей за дофинансиране издаването на фолклористичен сборник “Иманье без довършуванье”.
 Възстановка на посрещането на генерал Леонов правят за 9 ноември във Враца
          С възстановка на посрещането на генерал Леонов ще бъде отбелязана 135-ата годишнина от освобождението на град Враца. Тържеството ще се състои на 9 ноември от 11 ч. при паметника на Вестителя на свободата. В церемонията ще бъдат включени също историческите събития на връчването на ключа на града и избора на временно управление на Враца. Във възстановката ще участват Национално дружество „Традиция” и актьори и самодейци от НЧ „Пробуда” в с. Згориград.  От 11.30 ч.  в голямата зала на  Хижата ще бъде открита експозиция „Музей на туризма във Враца”, подготвена от Туристически дружество „Веслец”. Вечерта в 18 ч., в големия салон на Драматично-куклен театър, Врачанска симфониета ще изпълни „Реквием на Верди”.  Концертът е в памет на Валери Вачев.

Откриват два обекта, обновени по „Красива България”

В събота във Враца ще бъдат прерязани лентичките на два обекта, ремонтирани по проект „Красива България”. Обектите са на обща стойност над 444 000 лева. Извършено бе външно саниране на СОУ „Никола Войводов” -Враца на обща стойност 299 000 лева, от които 199 000 лева са собственият принос на Общината. По проекта бе направен паркинг и бе обособен пешеходен подход към новопостроения православен храм „Св. Мина” в жк „Дъбника”. В тях бяха вложени над 175 000 лева, от които делът на Общината е 88 000 лева. За церемонията, която започва в 11 ч., се очаква да пристигне министърът на труда и социалната политика инж. Тотю Младенов.

Делегация от Владикавказ пристига във Враца

Делегация от гр. Владикавказ, водена от заместник кметът по икономиката Светлана Есиева пристига в събота във Враца.  Освен официалните гости градът ще бъде домакин и на танцов състав „Алани”.Концертът на гостите от Владикавказ ще се състои на 12 ноември от 18 часа в градска концертна зала.

Избират фирмата за зимното поддържане на общинските пътища

         Фирмата, която ще се грижи за зимното поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа и уличната мрежа на селата през периода 2012/13 и 2013/14 г. ще бъде избрана в четвъртък. В 16.30 ч. в заседателната зала на Община Враца ще бъдат отворени офертите на дружествата. Стойността на поръчката е до 120 000 лева, като критерият за възлагане е най-ниска предложена цена.

Фондация „Четири лапи” идва във Враца

          В края на ноември и началото на декември във Враца се очаква да пристигнат подвижни амбулатории на фондация „Четири лапи”, които да подпомогнат Общината в усилията й за овладяване на популацията на бездомните кучета. Това съобщи на пресконференция днес зам.-кметът Светозар Луканов. „Надявам се, че до края на тази седмица разговорите ни с фондацията ще бъдат финализирани. Очакваме с тях да имаме едно ползотворно и добро сътрудничество. И не просто да разрешим някак си проблема с безстопанствените кучета, а да го решим добре” – каза заместник кметът. Той подчерта, че диалогът с фондацията е станал с помощта на друга неправителствена организация – „Енимъл протекшън”. Тя вече се е запознала със съдържанието на предстоящото споразумение с Община Враца и предстои подписването му. В отговор на журналистически въпрос Светозар Луканов заяви, че в района на Враца са намерени бездомни кучета, които са с чипове от София и Плевен.
Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”
                                                                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар