Бисквитки

понеделник, 5 ноември 2012 г.

48 малчугани от ОДЗ „Знаме на мира” във Враца започват да тренират таекуон-до



48 малчугани от ОДЗ „Знаме на мира” във Враца започват да тренират таекуон-до. Децата са включени в проекта на таекуон-до клуб „Кум Рьонг” „Аз ще стана шампион”, одобрен от МФВС по програмата „Спорт за децата в детските градини”. Инструктори от клубът с най-много европейски и световни шампиони в Северозападна България ще провеждат безплатно занимания по таекуон-до два пъти седмично.
Ирена Цветкова, треньор в ТК „Кум Рьонг”, световен и европейски шампион: „ За нашия клуб спортът в детските градини не е новост, защото ние от години работим с такива групи. Хубавото е, че безплатните занимания наистина дават възможност на много деца да спортуват, деца, които имат желание, но родителите им  не могат да си го позволят. Практиката ни е показала, че голям процент от децата, които са се занимавали с таекуон-до в детската градина, когато навлязат в училищна възраст, те сами изпитват необходимост да продължат да спортуват и стават редовни членове на спортния клуб. И в момента имаме възпитаници, които са картотекирани състезатели, дошли от детската градина, за да продължат заниманията си в клуба и дори имат успехи на състезания. Така че схемата работи и то успешно. Налице е
формирането в ранна възраст на интерес и навици за активно спортуване, насочване на вниманието на родителите към ефектите от активното спортуване , превенция на  хиподинамия, затлъстяване, вредни навици, замяна на реалния с виртуалния спорт, създаване на траен интерес към конкретния вид спорт и въобще към активното спортуване,  чието  положителното си въздействие проличава в училищната възраст на децата и  насочва интересите им към правилните поведенчески модели.
ПЦ „Кум Рьонг”

Няма коментари:

Публикуване на коментар