Бисквитки

сряда, 7 ноември 2012 г.

Крими хроника



 На 06.11.2012г., служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” съвместно  със служители на Патентното ведомство на Република България, извършиха унищожаване на 207 спортни артикула на запазени търговски марки „Адидас”, „Найк” и „Пума”. Изделията са открити  в резултата на извършени  проверки, а унищожаването им е след   приключени досъдебни производства. 
          Вчера, по време на друга съвместна проверка в гр. Враца,  служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и служители на Патентното ведомство на Република България, проведоха операция в защита на интелектуалната и индустриална собственост. В склад за перилни и почистващи препарати, проверката  е установила наличие на перилни  и почистващи препарати със запазена търговска марка, стопанисвани без разрешение на притежателя на марката. Открити са 1740 броя гел за миене и 1200  опаковки с прах за пране.  В магазин за продажба на дрехи, проверяващите са открили  25 комплекта спортни дрехи с надпис „Adidas” и 7 броя долнища.  На собственика на магазина  е съставен акт по чл.82 ал.1 от Закона за марките и географските означения.
На 0611.12г., в 07:40ч.,  в РУП-Враца е получено съобщение от шофьор на влекач „ДАФ”, който заявил, че  за времето от 12.30ч. на 05.11.2012г., до 07.40ч. на 06.11.2012г., от автомобила са откраднати  99 чифта детски зимни обувки. Автомобилът  е престоял на паркинг в с.Войводово. Образувано   е дознание.
На 06.11.2012 г., в 10:30 ч., от тел.112 е получено съобщение от  77-годишен мъж от с.Липница, който съобщил, че в къщата му влезли три лица от ромски произход, които под предлог, че искат да закупят каруца, помолили съпругата му да им развали пари. Използвайки невниманието на възрастните хора, непознатите откраднали 840 лева. Трите лица се придвижвали  с лек автомобил със сив цвят. Образувано  е дознание.
В 18:55ч. в РУП-Роман е получено съобщение за  скандал пред    павилион    за  цигари в  гр.  Роман. Установено  е, че   скандала  е възникнал между собственика на павилиона  и  лицето И.И./20г./, което след обидни   думи  и закани  спрямо  собственика,  съборило стелаж  за  вестници,  рекламна  табела,  цигари  и други  изделия, нанесло удар на продавача, който  от своя страна използвал  защитен спрей и    произвел  изстрел  с газов пистолет.  Оръжието  не е регистрирано в РУП -Роман  по  съответния  ред.  Работата по случая продължава.
Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар