Бисквитки

понеделник, 8 октомври 2012 г.

ДАМЯН ПЕТРОВ ВТОРИ В ИСТАМБУЛ



На Завършилилото престижно международно състезание Гранд При Турция по автомоделизъм в гр. Истамбул врачанския пилот Дамян Петров кара блестящо и завърши втори в крайното класиране във клас „Формула 5”
18 пилоти от Турция, Германия и България взеха участие в състезанието.

В 30 минутния финал врачанския пилот навъртя 57 обиколки и остана на второ място след победителя, който завърши със 58 обиколки.


ЕДНА ОБИКОЛКА НЕ ДОСТИГНА НА МАРИО ВУТОВ ДА СТАНЕ ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ


В Банкя завърши шампионата на България за радиоуправляеми автомодели.
Надпреварата бе в последния трети кръг за модели с повишена проходимост в класовете Бъги, Монстери и Тръги.
При отлична организация и много добри климатични условия 35 пилоти от 10 клуба в цялата страна се съревноваваха за отличията в класовете „ Бъги 1:8”, „Бъги 1:5”, „Тръги”, „Електро Бъги 1:8” и „Електро Бъги 1:10”.
В кралския клас „Бъги 1:8” единствения представител на Северозапада, козлодуйакия ас Марио Вутов води непримирима борба в 45 минутния финал с ветерана Димитър Лесковски от софийския отбор „Хоби Дик”.
За съжаление три непредвидени спирания поради повреда в бокса на младия козлодуйски състезател го лишиха от златната купа в този кръг и той завърши втори с обиколка по - малко от далеч по опитния си съперник Лесковски. В крайното класиране в шампионата Супер Марио остана на престижното второ място.
В класовете „Бъги 1:5” и „Тръги” триумфира шефа на столичния клуб „Стелди Еър” Станимир Станев, който показа майсторство.
В клас „ Електро Бъги 1:8” победи второкласника от Русе Кристиян Костадинов, а в клас „Електро Бъги 1:10” се наложи софийския пилот Емило Кръстев.
Победителите бяха наградени с купи и грамоти. Шампионатът официално бе закрит от Зам.Председателя на Родната ни Федерация по автомоделни спортове Огнян Филипов.
По време на състезанието Огнян Филипов се срещна с члена на гръцката автомоделна федерация и шеф на клуба в гр. Серес Димитрис Фотоглу, който гостува на шампионата в България. Бяха договорени двустранни срещи през 2013 година между гръцките и българските автомоделисти.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар