Бисквитки

четвъртък, 30 август 2012 г.

Hезаконна сеч

На 29.08.12г., около 20.40ч. в землището на с.Враняк е изпратен полицейски екип от трима служители, след получен сигнал, че лица извършват незаконна сеч на дърва. В местността „Янчов геран” е установен микробус Мерцедес натоварен с около 4 куб. м. дърва. Служителите са транспортирали микробусът и дървата до стопанския двор на кооперация в с.Враняк. В 20:50 ч., около 30 лица от ромски произход влезли в двора и започнали саморазправа с полицаите, като им нанесли удари, след което отнели микробуса и се оттеглили. Един от полицаите е ранен, настанен е в болницата в гр. Бяла Слатина. Тази сутрин са задържани 4 лица участвали в нападението. Микробусът е открит на улица в квартал в гр. Бяла Слатина, в който живеят нападателите. Продължава работата по установяване и на други участници в нападението. По случая е образувано дознание.
B 04.50ч. в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил Фолксваген, управляван от Г.М./ 17г./ от с.Челопек. Пробата за алкохол е положителна- 0,91 промила.
B къщата на П.М./62г./ в гр. Криводол, полицейски служители са открили незаконно притежаван газов пистолет с боеприпаси, 8 кг. нарязан тютюн и 30 кутии от по 200 къса с цигарени гилзи.
B. с.Ракево е извършена проверка на лек автомобил ”Сеат-Кордоба”, управляван от Д.Д./54г./ от същото село. Пробата за алкохол е положителна- 0,54 промила.
На 30.08.2012г., в 02.10ч. в гр.Враца, при проверка на лек автомобил „Мазда”, управляван от Д.М./18г./ от гр. Враца е установено, че водача шофира след употреба на алкохол- 0,59 промила .
B 08.10ч. в гр.Б.Слатина, при проверка на проверка товарен автомобил „УАЗ-452 „, управляван от М.Ц./41г./ от гр.Б.Слатина, е установено, че регистрационните табели са от друг товарен автомобил. Образувано е дознание.
B гр.Козлодуй, при обход на ул.”Радецки”, полицейски патрул установил лицето П.Б./67г./ в безпомощно състояние, а до него имало пушка. Пробата за алкохол е положителна- 1,72 промила. Оръжието е законно притежавано от П.Б.

Няма коментари:

Публикуване на коментар