Бисквитки

понеделник, 27 август 2012 г.

ВАНДАЛИ ОПОЖАРИХА ВИШКАТА НА ВРАЧАНСКИТЕ АВТОМОДЕЛИСТИ


Неизвестни пиромани опожариха вишката, от която врачанските автомоделисти управляват своите автомодели с дистанционно управление.
Пожарът е лумнал в полунощ в петък срещу събота, като напълно е изпепелил козирката на вишката, а в този си вид съоръжението е напълно неизползваемо. Изгорели са и над 30 автомобилни гуми, които врачанските автомоделисти стопанисват във вишката, като същите се използват за обезопасяване на пистата.
Автомоделното съоръжение е собственост на Община Враца и се стопанисва от спортно - техническия моделен клуб Враца. От две години базата не се охранява.
Огнян Филипов - зам.председател на Българската федерация по автомоделни спортове : „ За съжаление това са плодовете които берем от съвременната „демокрация”. Поразиите са в размер на около 10 000 лева, но най-лошото е, че в края на септември Враца е домакин на третия решителен кръг от Държавния шампионат за модели с ДВГ, а не виждам как и кой може да направи такъв сериозен ремонт. Очакваме МВР да открие виновниците за пожара”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар