Бисквитки

петък, 22 юни 2012 г.

АЕЦ “Козлодуй” дари книги на училища и културни институции


            На 20 юни 2012 г. Валентин Николов, изпълнителен директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД, подари закупените от атомната централа комплекти книги “Подбрани извори за българската история” на представители на трите средни училища в гр. Козлодуй – СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, СОУ “Христо Ботев” и ПГЯЕ “Игор Курчатов”. Книги получиха и читалищните библиотеки в града и в селата Хърлец, Гложене и Бутан; Домът на енергетика; Общинският детски комплекс и корабът-музей “Радецки”.
            При връчването Валентин Николов заяви, чe АЕЦ Козлодуй” наред с факта, че е високотехнологично предприятие, осъществява и благотворителна дейност – за образование и за социални проекти. Това дарение е свързано с българската история, акцентира той, която ни помага да съхраним идентичността си и да отстояваме своята значимост като европейска държава. Изпълнителният директор подчерта, че зад акта на благотворителност стоят стотиците инженери, физици, технолози, работещи в АЕЦ, и чрез работата на които има възможност за осъществяване на тази родолюбива проява. От името на Общината за жеста на централата думи на благодарност отправи кметът Румен Маноев.
            Събитието се състоя в културния дом на енергетиците по време на организираната от клуб “История” към АЕЦ “Козлодуй” среща с акад. Георги Марковизтъкнат историк и член на научния съвет на Института по история към БАН, и с Димитър Димитров – съпредседател на Фондация “Тангра ТанНакРа”, която е издател на уникалните томове с исторически документи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар