Бисквитки

вторник, 19 юни 2012 г.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 18.06.12г. в 22.50ч. на тел.112 е получено съобщение от жител на гр.Криводол, който е заявил ,че на същата дата  около 22.40 ч. в домът си при опит за кражба чрез увреждане комарник на прозорец на къщата му е задържал непознато за него лице.
От извършената проверка е установен  К. Д., жив. с. Мадан, криминално проявен за кражби. Д. е задържан в РУП-Враца за срок от 24ч.
По случая в РУП-Враца е образувана преписка.
На 18.06.12г. около 22.40ч. гр.Враца, кв.”Кулата” авто-патрул на РУП Враца спират за проверка конска каруца управлявана от Б. А., от с.Нефела и П. К., от кв.Кулат. При извършената проверка се установи, че лицата транспортират 0.5 куб. м. дърва за огрев без КГМ и без документи доказващи законният им произход. Лицата са приведени в УП”Дъбника” където са и  съставени констативен протокол и 2 акта по ЗГ. Конят с каруцата и дървата са прибрани на съхранение във база на горското стопанство –гр.Враца. От лицата са снети писмени сведения и са освободени.
 B РУП-Б.Слатина е получено съобщение от жителка на гр.Б.Слатина, която е заявила, че от работното и място находящо се в сградата на читалище е извършена кражба на сумата от 86.00 лв., лични документи и 2 мобилни телефони .
            От проведените БОИМ се установи, че извършител на  кражбата е малолетният М. Т., от гр. Б.Слатина. Вещите обект на кражбата са намерени и предадени на собственика.
            По случая е образувано ЗМ по описа на РУП-Б.Слатина.
Hа територията на  РУП -Б. Слатина се  проведе СПО във връзка с  продажбата на акцизни стоки –тютюневи изделия без бандерол ,с неистински акцизен бандерол и акцизен бандерол с изтекъл срок на ползване. По време на операцията е извършено следното:
-В 08.20 ч. са проверени Г. И., от с.Буковлък , като в нея са намерени 15 пакета рязан тютюн с тегло 2.716 кг., както и А. П., от с.Буковлък  в която са намерени 16 пакета рязан тютюн с тегло 2.840 кг.
-В 08.40 ч. е проверена К. А., от с.Буковлък ,  в нея са намерени 17 пакета рязан тютюн с тегло 3.058 кг.
-В 08.50 ч. е извършена проверка на л.а. БМВ-316 и возещата се в него  А. К. от с.Буковлък, в която са намерени 192 пакета рязан тютюн с тегло 28.700 кг. Образувано е ДП по описа на Митница Лом.
-В 11.50 ч. е извършена проверка в търговски обект в гр. Б.Слатина и при извършеното претърсване и изземване в обекта и прилежащ двор към него се намериха и иззеха 170 кутии цигари, без акцизен български бандерол, както и 57 пакета рязан тютюн без акцизен български бандерол с тегло 22.540 кг.
Образувано е ДП по описа на Митница Лом.
B 21.27ч. в гр.Мездра, авто-патрул при РУП-Мездра спират за проверка л.а. „Форд” Ескорт управляван от Р. Л., с.Боденец. При извършване на проверката е установено, че водачът управлява МПС след употреба на алкохол, изпробван с техн.средство Алкотест Дрегер 7410 плюс, на който светлинната индикация е отчела 1,51 промила на хиляда в издишания въздух. На водачът е съставен АУАН, издаден талон за мед. изследване.Същия не е задържан поради здравословни причини.
 От проведените бързи ОИМ по преписка по описа на РУП-Роман за извършена кражба от частен дом на 1 бр. газов пистолет 9 мм. и три броя газови патрона собственост на жител от гр.Роман, е установено, че извършители на кражбата са П. А., и К. И., и двамата от  гр.Роман. Вещите обект на кражба са иззети и предадени на собственика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар