Бисквитки

вторник, 17 април 2012 г.

АЕЦ “КОЗЛОДУЙ” Е ДОМАКИН НА ЗАСЕДАНИЕ НА РЪКОВОДНИТЕ ОРГАНИ НА WANO – МОСКОВСКИ ЦЕНТЪР


На 17 и 18 април 2012 г. в София се провежда заседание на Съвета на директорите и на Съвета на управляващите на Световната асоциация на ядрените оператори WANO – Московски център. В заседанието участват 35 ръководители от атомни централи от Китай, Словакия, Финландия, Чехия, Иран, Унгария, Украйна, Русия, Индия и България,.
Форумът бе открит от Александър Николов, изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”, който в обръщението си към присъстващите отбеляза, че за успехите, които отчита българската атомна централа, безпорен принос, наравно с отличната работа на персонала на централата, има и подкрепата на Асоциацията. Александър Николов подчерта, че със своята дейност WANO постоянно доказва силата и решимостта си да продължи да има водеща роля в гарантирането на безопасността и надеждната експлоатация на всички атомни централи в света.
По време на сесиите ще бъде направен обзор на работата на WANO – Московски център, и ще бъде приет отчетът на организацията за 2011 г., ще бъде разгледано текущото състояние на атомните централи от регионалния център и ще бъдат обсъдени организационни въпроси.
На 19 април е предвидено участниците да посетят АЕЦ “Козлодуй”, която е домакин на заседанието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар