Бисквитки

вторник, 20 март 2012 г.

Право на отговор от общинските съветници на ГЕРБ във Враца

Уважаеми дами и господа,

Ние общинските съветници от групата на ПП „ГЕРБ” се обръщаме към вас, за да изразим възмущението си от опорочаването на успешната ни благородна инициатива да търсим начини за задържане на предприемчивите млади хора във Враца. На 19 март (понеделник) в публикация на в-к Зов нюз, уронваща престижа на Общински съвет – Враца, се прави опит за дискредитиране дейността на Фондация „Бъдеще за Враца”. Създадената по идея на кандидатите за общински съветници на ГЕРБ фондация през 2007 г. за 4 години е предоставила на студенти, останали с един родител или без родители средства в размер на 76 800 лв. Средствата се набират единствено от личните трудови възнаграждения на съветниците. Всеки от нас е внесъл над 5 000 лв. от заплатата си, за да се даде възможност на 9 младежи да се обучават във ВУЗ с месечна стипендия 200 лв. и задължението да работят поне пет години след дипломирането си на територията на нашата община.
Винаги сме смятали, че във ваше лице намираме съмишленици и посланици на инициативата. Вие сте хората, които разполагат със средствата за масово разпространение и подтикване на гражданите към подобни инициативи.
С Решение № 89/13.02.2008 г. Врачански окръжен съд е вписал в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел Фондация „Бъдеще за Враца” с цел да насърчава, съдейства и подпомага развитието на образованието и културата. Всички кандидати за общински съветници в листата подписват декларация за дарение на лични финансови средства в полза на кандидат студенти от непълни семейства с отличен успех от средното образование, приети във висше учебно заведение.
Средствата към настоящия момент се превеждат от заплатите на 15-те общински съветника от ПП”ГЕРБ” по банков път от счетоводството на Община Враца и лично от г-н Николай Коцев. За всички средства на фондацията се водят отчетни документи. До този момент фондацията не е кандидатствала по Европейски проекти и средства по други начини, освен споменатите не са набирани.
Надяваме се да отразите обективно и безпристрастно фактите, за да предоставите реалната възможност на гражданите да направят собствени изводи за целите, които сме си поставили. Фондацията е отворена и за всички граждани и институции, намиращи смисъл в приноса към образованието на нашите деца.


Няма коментари:

Публикуване на коментар