Бисквитки

петък, 23 март 2012 г.

Община Враца подписа споразумение за доставка на интернет за малките населени места


На 23 март 2012 г., бе подписано Споразумение за сътрудничество между Община Враца и Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” – конкретен бенефициент по схема BG161PO001/2.2-01/2011 „Подкрепа за развитие на критична защитена, сигурна и надеждна обществена ИКТ инфраструктура”, Приоритетна ос 2: „Регионална и местна достъпност, Операция 2.2: „Информационна и комуникационна мрежа” по Оперативна програма „Регионално развитие”.
Целта на проекта е изграждане на широколентова инфраструктура за Интернет достъп в слабо населените и икономически неразвити, както и в земеделските райони на страната. Община Враца е избрана за община, на чиято територия ще се изгражда такава широколентова инфраструктура в рамките на този проект.
Предмет на подписаното споразумение е сътрудничество на двете институции в осъществяването на изграждането на широколентов достъп до Интернет в селски и слабо урбанизирани територии на България. С постигането на целите на проекта Община Враца ще има съществени предимства в областта на ползването на електронни услуги и всички възможности за общуване и достъп до информацията, предоставяна от Интернет.
Това съществено ще повиши качеството на живот на хората в общината, ще се подобри инвестиционния климат и ще я превърне в желано място за обитаване и развиване на подходящ за нашите природни условия бизнес.


                                                                                              Даниела Хитова,
                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”

Няма коментари:

Публикуване на коментар