Бисквитки

неделя, 18 март 2012 г.

Левски мина през Враца и не допусна лидера да се откъсне

Левски мина през Враца и не допусна лидера да се откъсне (видео)
Отборът на Левски победи с 2:0 Ботев (Враца) като гост в мач от 19-ия кръг на "А" група пред около близо 10 000 зрители на стадион "Христо Ботев". Точни за "сините" бяха Орлин Старокин в 55-ата минута и Владимир Гаджев в 58-ата минута. Бразилският нападател Жуниньо пък бе изгонен с директен червен картон в 67-ата минута и остави гостите с 10 човека.

Успехът е седми поред  за състава в първенството и четвърти пореден далеч от столицата, след като преди това левскарите бяха записали четири поражения в пет мача далеч от "Георги Аспарухов". Така тимът на Николай Костов вече е с актив от 42 точки и продължава да изостава на 3 точки от лидера Лудогорец.

Наставникът на гостите бе оставил на пейката Дарко Тасевски и Сержиньо Грийн, които бяха титуляри срещу Локомотив (Пловдив) в четвъртък от двубоя за Купата на България. Вместо тях от първата минута започнаха Даниел Димов и Орлин Старокин, който игра на непривичния си пост като полузащитник. Заради наказанията на Христо Йовов, Кристовао Рамос и контузията на Тони Калво титуляри бяха още Иван Цветков и Симеон Райков.

Първото полувреме бе доста скучно, като едва в последната минута вратарят на домакините Веселин Цветковски трябваше да се намесва след удар от 30 метра на Жуниньо. В даденото продължение на първата част пък Сюлейман Диамутен нацели горната греда на врачани с красив акробатичен удар след подаване на Даниел Димов с глава.

Преди това нито Пламен Илиев, нито Цветковски имаха работа пред себе си. Единственото положение през първите 40 минути бе удар с глава на Орлин Старокин в 24-ата минута, който мина близо до дясната греда на домакините.

Втората част започна под бурната подкрепа отново на много "сини" фенове, пристигнали във Враца, но въпреки това положения пред вратата на домакините липсваха.

Гостите все пак откриха в 55-ата минута след светкавична контраатака и точен удар на Орлин Старокин. Капитанът Гаджев стреля силно, останал очи в очи с Цветковски, стражът изби и от 17 метра бившият играч на Черноморец с диагонален удар по земя вкара първия си гол за клуба в официален мач.

Попадението вдъхна увереност на "сините", които моментално след това решиха сблъсъка. Само три минути след първия гол Жуниньо нахлу отляво, центрира и връхлитащият на скорост фронтално срещу вратаря на Ботев (Враца) Гаджев удвои с петия си гол за сезона. По този начин играчът на столичани си направи отличен подарък за своя юбилеен мач номер 100 за Левски във всички турнири. Голът му пък е негов 16-и за родния му клуб.


В 67-ата минута Жуниньо бе изгонен пресилено от рефера Мартин Богдев. Бразилецът бе ритнат лошо от резервата Николай Николов и тръгна да търси обяснение от своя противник, без да има това право. Играчът на домакините доста симулативно падна на земята и заблуди съдията, че е бил ударен без топка и реферът изгони нападателя на столичани с директен червен картон.

Секунди след това, при центриране от въпросното нарушение, гол на Иван Цветков бе отменен заради съмнителна засада.

До края на срещата липсваха положения и пред двете врати, тъй като играчите на Антони Здравков нямаха идея как да се организират и да затруднят сравнително доста по-добре подредения тактически състав на Костов за разлика от предните мачове.

Специалистът дори пусна в игра Стефан Станчев и Иво Иванов, като за първият това е дебют в "А" група за този сезон, тъй като продължение на шест месеца той лекуваше тежка травма.

Победата за Левски на стадион "Христо Ботев" е общо 10-та в историята от 27 срещи. За последно двата тима бяха играли един срещу във Враца преди 22 години, когато двубоят завърши 2:2.

В следващия кръг "сините" гостуват на Славия. Мачът е от отложения 16-и кръг и е идната сряда. Ботев пък гостува на Светкавица. Именно срещу отбора от Търговище врачани записа единствения си успех от 10 домакинства през този сезон в елита.
Спортал БГ





Няма коментари:

Публикуване на коментар