Бисквитки

събота, 24 март 2012 г.

Близо 4 000 търговски обекти във Врачанско вече имат дистанционна връзка с НАП



 Остават по-малко от 10 дни до изтичането на крайния срок, 31- ви март , в който всички, притежатели на фискални устройства, трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава и всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.
До вчера от област Враца, 3 822 търговски обекта са осъществили връзка  с информационната система на НАП. Най-голям е броя на обектите за търговия на дребно с хранителни стоки – 670, дистанционна връзка вече имат и 283 питейни заведения, 237 магазина за облекло, 228 обекта за предоставяне на медицински услуги и др. От обектите за настаняване на туристи – хотели досега законовото изискване са изпълнили едва 14. Все още няма свързани касови апарати с агенцията на  сватбени магазини, кина, театри, концертни зали,  дискотеки и др.
От офис на НАП Враца призовават своите клиенти да не изчакват, а да се обърнат своевременно към обслужващите ги сервизни фирми, защото с наближаване на крайния срок  се удължава  времето, за което технологично ще става връзката с агенцията.
Всеки търговец може да провери  в интернет страницата на агенцията http://nap.bg дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще му се наложи да си купи ново.
Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.
Инспекторите на НАП започват проверки на 2 април ( 31 март и 1 април са почивни дни) като всеки, който отчита оборота си на устройство без дистанционна връзка ще бъде санкциониран с до 10 000 лв., а обектът му ще бъде запечатан докато изпълни изискването, затова препоръчваме на своите клиенти, да не изчакват, за да не пропуснат последния срок за осигуряване на дистанционна връзка с агенцията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар