Бисквитки

понеделник, 16 януари 2012 г.

Област Враца ще получи дарение от хранителни млечни продукти

 Област Враца е една от 7-те области , които ще получат хранителни млечни продукти /сирене и кашкавал/ от "Ел Би Булгарикум" ЕАД – Видин. Храните ще бъдат предоставени на социални домове за  деца и възрастни хора и обществени трапезарии, съобщиха от областната администрация.
За дарителската си акция фирма "Ел Би Булгарикум" ЕАД – гр. Видин е уведомила Министерство на земеделието и храните, Българска агенция по безопасност на храните и Министерство на труда и социалната политика.
Чрез своите териториални подразделения АСП е изпратила разпределението на хранителните млечни продукти до 7-те Регионални дирекции "Социално подпомагане" от Северозападна България, които са на територията на областите, получатели  на  дарението .
За Област Враца от Регионалната дирекция "Социално подпомагане", съвместно с Областния управител - г-жа Пепа Владимирова е направена  организация по получаване на продуктите.
За дарителската акция на "Ел Би Булгарикум ЕАД – гр. Видин, за количествата, които ще бъдат получени, начина на разпределението им както и за направената организация по получаването са информирани кметовете на общини и ръководители на социални  институции в Област Враца. Обхванати  са всички домове за стари хора и домове за възрастни с увреждания, социални институции за деца с увреждания и деца без родители, както и обществените трапезарии за социално слаби лица, които функционират на териториите на общините Враца, Мездра и Борован.
Количествата хранителни млечни продукти, които област Враца ще получи са  - 37 тенекии краве сирене, 100 тенекии овче сирене и 87 пити кашкавал. Продуктите ще бъдат получени до края на текущата седмица.
Раздаването на храните ще бъде под контрола на Областна дирекция по безопасност на храните – гр. Видин в присъствието на представители на фирма"Ел Би Булгарикум" ЕАД – гр. Видин и Агенция за социално подпомагане.
При доставяне на млечните продукти ще бъдат  спазени санитарно-хигиенните изисквания за превоз на храни съобразно Законодателството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар