Бисквитки

събота, 21 януари 2012 г.

Отриха модерна нарколабортатия


Вчера служители на ОД МВР Враца извършиха  полицейска проверка в стопанска постройка /бивш  краварник/, в стопанския двор на село Върбешница община Мездра. По време на проверката две лица са направили опит да избягат, прескачайки масивната ограда, при което същите са били задържани. Установено е, че това са лицата: В.С./47г./ и Л.А./42г./ от гр.София, криминално проявени,  осъждани.
При огледа на сградата с размери  60/16 метра, са открити работеща инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа, помещение с инсталация за отглеждане на разсад от конопени растения. Иззети са 3 915 растения с височина между 80-110 см., които при извършения полеви наркотест реагират на канабис, 2 858 растения с височина от 5-100 см., които при извършения полеви наркотест реагират на канабис. Общото количество иззета зелена листна маса е около 190 кг.
Открита е работеща инсталация оборудвана с дизелов генератор, вентилационна система, водонапоителна система, въздухопроводи, изградена отоплителна и осветителна система от кварцови лампи, UPS батерии, различни препарати и торове за растителна защита и други материали.
За случая е уведомена прокуратурата в Мездра. Образувано е дознание  за престъпление по чл.354в, ал.1 от НК.  Лицата Л.А. и В.С. са задържани за срок от 24 часа в РУ Полиция – Мездра. Двете лица са осъждани за различни престъпления- по Чл.227б от НК, измами  с предприсъединителните фондове на ЕС и други,

Няма коментари:

Публикуване на коментар