Бисквитки

петък, 9 декември 2011 г.

Младежко сдружение прави първата си кампания


На 8 май 2011 г. в Бърдарски геран група младежи основаха свое сдружение. Дадоха му име, което обединява целите, стремежите и мечтите им в едно - „Бъдеще за младежите на Бърдарски геран” (БМБГ). Председател на новата организация е Флориян Мичев, а членове на управителния съвет са Иван Кърчев, Петър Кюрчев, Наталия Пенкова, Цветомила Бобойчева, Стефан Стойков, Свилен Мичев, Цветослав Орлов и Йонислав Христов.
Първата инициатива на сдружението стартира на 9 декември 2011 г. и е свързана с екологията, тъй като Флориян към момента е еколог в Кметство Бърдарски геран. Насочиха се към събиране на стари батерии, защото те са неразделна част от нашето всекидневие. Повечето от тях съдържат тежки метали като живак, кадмий, олово, цинк и никел, вредни за околната среда и човека. Целта на кампанията е опазване и съхранение на природата от вредното влияние на отпадъците.
Младежите поставиха кутия са събиране на стари батерии на входа на кметството и поеха ангажимента да работят активно за повишаване на общественото съзнание по проблемите на управлението на негодни за употреба батерии и привличането на повече екологично настроени хора към кампанията.
След месец ще направят равносметка на резултатите, които ще се измерват както с променените нагласи, вследствие на активната им разяснителна работа с хората, така и с количеството събрани батерии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар