Бисквитки

четвъртък, 8 декември 2011 г.

Започнаха проверки на търговците на зърно

До края на ноември търговците на зърно трябваше да свържат касовите си апарати с информационните системи на НАП. Този срок се отнася за тези търговци на зърно, които са регистрирани по ЗДДС и Закона за съхранение на зърно.
От началото на декември офис Враца започна проверки на търговците на зърно в областта, за това дали са спазили нормативните разпоредби за дистанционна връзка на касовите им апарати с информационните системи на НАП. Ще бъдат проверени 28 търговци, за които в приходната агенция няма данни, че са свързали фискалните си устройства с НАП.
Ако някой от проверяваните извършва търговия със зърно и фискалното му устройство няма връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобен с до 10 000 лв. и едновременно с това обектът му да бъде запечатан.
До края на март 2012 година всички останали търговци трябва да установят дистанционна връзка с приходната администрация, напомнят от агенцията и призовават своите клиенти да не изчакват, защото с наближаване на крайните срокове се удължава времето, за което технологично ще става връзката с НАП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар