Бисквитки

петък, 16 декември 2011 г.

НАП засилва контрола по празниците

Инспекторите на Териториалната дирекция на НАП - Велико Търново започват масирани проверки в увеселителните заведения и търговските обекти във вечерните и нощните часове по повод наближаващите Коледни и Новогодишни празници.
Целта на проверките е да се проследи дали се отчитат реалните обороти и плащат ли се дължимите данъци върху тях. Служителите на приходната администрация ще проверяват така също назначени ли са на трудови договори работещите в обектите и дали са осигурявани на реалните заплати, начислени ли са задължителните осигурителни вноски Проверките ще обхванат заведения и хотели на територията на цялата дирекция – областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново. Във фокуса на проверяващите ще бъдат и курортните селища. Мобилни екипи на дирекцията ще подсилят контрола по празниците и в столицата.
На търговците, при които се установят нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, ще се съставят актове за нарушения.
Засиленият текущ контрол е практика на приходната агенция, която има дисциплиниращ ефект. Резултатите показват, че такива проверки изкарват на светло и качват многократно оборотите в търговските обекти и заведенията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар