Бисквитки

вторник, 30 август 2011 г.

ОД МВР Враца апелира към жителите на областта, да подават заявления за подмяна на личните си документи преди изтичане срока им на валидност

От края на миналата седмица се наблядава рязко намаляване на броя на гражданите, които подават документи за подмяна на лични карти, международни паспорти, свидетелства за управление на МПС.
От група “Български документи за самоличност” в ОДМВР-Враца обръщат внимание, че сега е момента за подмяна на документите. Пред гешетата за обслужване няма опашки. През месец юни са подменени 2600 лични карти, през месец юли са подмемени 3100 лични карти, през месец август- 4300 лични карти. Според статистиката на Дирекция “Български документи за самоличност” – МВР, очаква се в края на годината рязко да нарасне броят на гражданите, които ще бъдат длъжни да преиздадат личните си документи.
Мобилен екип на група „Български документи за самоличност” има готовност да посети малките населени места/селата/, но за целта е необходимо кметовете по места да създадат съответната организация- информираност на гражданите, определяне на дата и място в съответното селище, което ще бъде посетено от мобилния екип. Информация за тази услуга е изпратена до всички кметове на малки населени места.
Съгласно Закона за българските лични документи глоба от 20 лв. до 150 лв. се налага на лице, което не подаде заявление в срок до 30 дни за подмяна на личната карта след изтичане на нейната валидност. Същата глоба се налага и ако не се върне паспорта в тримесечен срок след изтичане на неговата валидност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар