Бисквитки

сряда, 29 юни 2011 г.

130 000лв. инвестира „В и К” ООД гр. Враца в реконструкция на водопровод за селата Хърлец и Гложене в община Козлодуй

„Водоснабдяване и Канализация” ООД гр. Враца продължава изпълнението на строителната си програма в община Козлодуй. Водоснабдителното дружество инвестира 130 000 лева за подобряване на водната услуга за жителите на с. Хърлец и с.Гложене.
През изминалия месец дружеството подмени амортизирания етернитов водопровод с полиетиленов ф250 от КПП „Обзорно място” на АЕЦ Козлодуй до с. Хърлец с обща дължина 1820 метра.
Тази голяма реконструкция бе наложителна, поради честите аварии в този участък, предизвикващи големи загуби на вода и нарушаване водоснабдяването на селата Хърлец и Гложене, както и компрометирането на републиканския път, преминаващ през местността.
В момента екипът на ВиК- район Козлодуй работи по реконструкция на водопроводната мрежа в ж.к. „Три Север”, подменят се с полиетиленови тръби 1000метра улична водопроводна мрежа и сградни отклонения.
През следващия месец престои реконструкция на основен водоизточник за гр. Козлодуй – Раней І. Ще бъде подменен помпения агрегат и цялото електрооборудване, като стойността на инвестицията е над 50 хил. лева . С подмяната на силно амортизираните съоръжения на основния водоизточник, значително ще бъдат намалени разходите за електроенергия, което ще доведе до по- ефективната му работа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар