Бисквитки

вторник, 26 април 2011 г.

ОД МВР Враца апелира към жителите на областта, да подават заявления за подмяна на личните си документи преди изтичане срока им на валидност

Според статистиката на Дирекция “Български документи за самоличност” – МВР, очаква в края на годината рязко да нарасне броят на гражданите, които ще бъдат длъжни да преиздадат личните си документи.
От група “Български документи за самоличност” в ОДМВР-Враца препоръчва на гражданите да не изчаква последния момент за подмяна на документите. Такива, които изтичат до края на 2011 година, могат да се подменят и сега, когато няма опашки пред гишетата за обслужване на граждани.
До края на 2011 г., с изтичащ срок на валидност са 38 200 лични карти, 11 070 паспорта, 13 800 свидетелства за управление на МПС.
Съгласно Закона за българските лични документи глоба от 20 лв. до 150 лв. се налага на лице, което не подаде заявление в срок до 30 дни за подмяна на личната карта след изтичане на нейната валидност. Същата глоба се налага и ако не се върне паспорта в тримесечен срок след изтичане на неговата валидност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар