Бисквитки

четвъртък, 28 април 2011 г.

"Ботев" Враца прави грандиозен празник за 90-годишнината си


Министър-председателят Бойко Борисов и цяло съзвездие от футболни легенди ще гостуват на 1 май във Враца

Грандиозен празник за 90-годишнината на "Ботев" Враца ще се състои на 1 май 2011 г. За честването на стадион "Христо Ботев" се очаква да пристигнат министър-председателят Бойко Борисов, министрите Тотю Младенов и Мирослав Найденов, както и цяло съзвездие футболни легенди – заяви изпълнителният директор на клуба Пламен Николов.
Програмата за честването на 90-годишнината започва с поднасяне на цветя пред паметника на Христо Ботев от 16 ч. на централния площад и шествие на привържениците към градския стадион, където е кулминацията на събитията.
Точно в 17:30 на терена ще излязат един срещу друг отбор от легенди на "Ботев" и сборен клуб от ветерани на софийските клубове. Двата отбора ще бъдат селектирани съответно от Петър Каменов и треньор номер 1 на XX век Димитър Пенев.
Привържениците ще имат възможност отново да видят в действие с екипа на "Боте" местните легенди Емил Маринов, Илия Вълов, Генчо Симеонов, Валентин Станчев, Тодор Гарев и др. В състава на гостите от София пък се очаква да се появят голяма част от играчите, извоювали четвърто място на световното първенство в САЩ през 1994 г., начело с Емил Костадинов, Наско Сираков и Даниел Боримиров. Под ръководството на Димитър Пенев ще изявят още легендите Божидар Искренов, Павел Панов, Георги Георгиев, Георги Гинчев и др. Очаква се лично премиерът Бойко Борисов да носи капитанската лента на отбора на гостите.
За главен съдия на мача е поканен легендарният Йордан Жежов.
С плакети за цялостния им принос към футболен клуб "Ботев" Враца ще бъдат наградени и ветераните на клуба, сред които са Илия Вълов, Георги Каменов, Илия Войнов и др.
В рамките на събитията по честването, ще се състои и благотворителен търг, на който ще се разиграят емблематични фланелки на Стоичков, Балъков, Ивайло Йорданов и Мартин Петров, както и други лични вещи на звездите – участници в мача. Събраните средствата ще отидат за подпомагане на детско-юношеската школа на "Ботев".
„Постарали сме се да организираме истински празник за града и всички фенове на Ботев-Враца, защото 90-годишният юбилей е голям повод и отборът го заслужава, само на крачка от влзиане в А група” – заяви Пламен Николов.
Чавдар Атанасов – член на УС на клуба допълни, че вече има сериозен интерес от потенциални спонсори на клуба при влизане в елита. „Особено съм радостен, че има специален интерес към детско-юношеската школа на клуба, което означава инвестиции в база и потенциала, който имат нашите деца. Считам, че това е правилният път за развитие на един клуб”, заяви Атанасов.
Празненствата за юбилея се организират от Инициативен комитет, сформиран в началото на април с председател кмета на Община Враца д-р Костадин Шахов и членове изпълнителният директор на Ботев Пламен Николов, членовете на УС на клуба Чавдар Атанасов и Момчил Калистратов, както и ветеранът Петър Каменов.
Уважаеми съграждани, от името на ръководството на ПОФК "Ботев" Враца и Инициативният комитет за честването на 90-годишнината на клуба, ви каним на празненствата по повода във Враца на 1 май 2011 г. (неделя).

Програма на честването на 90-години "Ботев" Враца:

• 16.00 ч., пл. "Христо Ботев" във Враца – поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев и шествие до ст. "Христо Ботев"

• 17.00 ч., ст. "Христо Ботев" - приятелски мач между ветераните на "Ботев" Враца (треньор Петър Каменов) и сборен отбор на София (треньор Димитър Пенев)

• 19.30 часа, х. Хемус – благотворителен търг за подпомагане на детско-юношеската школа на "Ботев"-Враца

Александър Владимиров

Няма коментари:

Публикуване на коментар