Бисквитки

сряда, 27 април 2011 г.

Ресурсният център отваря врати

Ден на отворени врати организира Ресурсен център – Враца на 2 май, понеделник. Всички желаещи могат да посетят центъра в кв. „Медковец”, ул. „Огоста” 4, до Помощното училище, между 9:30 и 16:30 часа и да се запознаят с дейността и целите му. Те могат да получат консултация от специалисти логопеди, психолози, ресурсни учители, слухово-речеви рехабилитатор и педагог на деца със зрителни затруднения. Ще бъдат представени също диагностика и терапия на деца с проблеми в развитието, обучението и възпитанието.

В Деня на отворените врати на Ресурсен център – Враца, посетителите ще могат да научат повече за работата на специалистите в него чрез демонстриране на различни техники.

Ресурсните учители ще представят метода „Ремелка” за обучение в математика; методи на работа по Монтесори за предучилищна възраст; използването на компютър при обучението на деца със специални образователни потребности; представяне взаимодействието между ресурсни и масови учители – учебна документация; работа с природни материали; арт-терапевтични техники.
Логопедите ще демонстрират обследване на речта; терапия на фонематичен слух, фина моторика, нарушения в артикулацията, дисграфия, дислексия, дискалкулия; Брейн – Джим като метод за активизиране на мозъчната дейност; диагностика и терапия при зрително-моторни дефицити, сензорно интегративна дисфункция; ранна диагностика на деца 3-4 години.
Психолозите ще представят диагностични методи на основните психични процеси и личностови особености; демонстрация на ЕЕГ Биофидбек; ранно откриване и терапия на аутизъм; работа с деца със сензорно интегративна дисфункция.
Слухово-речеви рехабилитатор ще демонстрира технически помощни средства и тяхната роля в обучението на децата с увреден слух в условията на интегрирано обучение; консултация, диагностика и практически насоки в обучението и комуникацията с деца с увреден слух.
Педагог на деца със зрителни затруднения ще демонстрира ограмотяване на Брайл, писане с машина и плоча, четене; ориентиране и мобилност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар