Бисквитки

четвъртък, 28 април 2011 г.

Областен празник за безопасност на движението по пътищата се състоя в Криводол


На 28 април 2011 г. в Криводол се проведе Областно ученическо състезание по безопасност на движението по пътищата „Да обучим и опазим децата в пътното движение”. Организатори са Община Криводол и Регионален инспекторат по образованието – Враца, със съдействието на Областна комисия по безопасност на движението, Центъра за методическа възпитателна работа по безопасност на движението, „Пътна полиция” – КАТ, Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, Съюз на българските автомобилисти и Български червен кръст.
Гости на празника бяха инж. Николай Иванов – кмет на Община Криводол, инж. Тошко Павлов – зам. кмет на Община Криводол, Нина Николова – гл. експерт „Образование”- Община Криводол, Илия Перчинков – председател на Общинския съвет, Цветан Бенински – старши експерт „Физическо възпитание и спорт” към Регионален инспекторат по образованието гр. Враца, Валери Борисов – Ръководител на центъра за методическа и възпитателна работа по БДП – Враца, Венцислав Александров – инспектор сектор Пътна полиция КАТ гр. Враца, Галя Георгиева – Секретар на Областната комисия по безопасност на движението, Мирослава Георгиева – Регионален представител на Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, Тодора Тодорова – Завеждащ отдел в БЧК – Враца, Александър Атанасов – капитан на АМК „Старт-Н-Криводол”.
Приветствено слово към участниците и гостите отправи заместник кмета на общината и заместник председател на Организационния комитет за провеждане на областния празник инж. Тошко Павлов.
В състезанието участваха отбори от Врачанските училища - СОУ „Козма Тричков”, ПМГ „Акад. Иван Ценов”, СУ „Св. Климент Охридски”, СОУ „Христо Ботев” и два отбора от СОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Криводол.
Състезанието включваше тест, обхващащ въпроси от познавателните структури, залегнали в учебните програми за 5-8 клас, викторина, пъзели, устройство и техническа изправност на велосипеда и тест, свързан с указване на първа долекарска помощ.
На първо място се класира отбора на СОУ „Козма Тричков”, второ място за отбора на СУ „Св. Климент Охридски” и на трето място - отбора на ПМГ „Акад. Иван Ценов”. Наградите на победителите връчи зам. кмета на общината инж. Тошко Павлов.
Награди получиха и децата, които рисуваха по темата за безопасност на движението.
Пред участниците беше представена и презентация за дейността на Автомобилен и мото клуб „Старт-Н-Криводол”. А за доброто настроение на всички се погрижиха децата от СОУ„Св. св. Кирил и Методий” и ОДЗ „Славейче” гр. Криводол, и Инес и Дани от спортен клуб „София – Средец” гр. София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар