Бисквитки

понеделник, 11 април 2011 г.

14 тона боклук събраха врачани

Въпреки силния вятър в събота над 14 тона боклук събраха гражданите на Враца по време на първото пролетно почистване, каза кметът д-р Костадин Шахов. Общото количество, което извозиха 17 камиона на общинската фирма БКС е 14 тона и 680 килограма. На строително разтоварище са депонирани още 52 кубични метра клони и други небитови отпадъци. Раздадени са 3000 чували, уточни кметът. Почистен бе и района на Хижата, пешеходната зона около река Лева, както и районът около паметника на Радан Воевода и пътя за Леденика.
В града бяха разкрити 23 пункта, на които служители на Общината раздаваха чували и ръкавици на желаещите да се включат.
Кампанията продължава през цялата седмица и прикани всички да се включат, защото има още какво да се направи. Той лично обиколил града в неделя и установил, че на много места е добре почистено, но има и такива места, на които боклукът си стои. Показателен пример в това отношение са част от блоковете н ж.к. „Дъбника”, всички изходи на града, бул. „Мито Орозов” по лявата му страна, излизайки от града. Затова той настоятелно помоли фирмите и организациите, които са в близост до тези обекти да се включат в почистването.
Миналата седмица е започнало и приемането на заявки и раздаването на озеленителен материал за обществените площи. Постъпили са 50 заявления, от които са удовлетворени 45. Само за четвъртък и петък са раздадени над 100 фиданки и над 450 вечнозелени храсти, над 160 иглолистни храсти и 1168 броя цъфтящи растения. В заявленията се посочва къде точно ще бъдат засадени тези видове, както и телефон за връзка, уточни кметът. По този начин ще бъде осъществен контрол върху озеленителната кампания. Практиката сочи, че в предишни години е вземан материал, който обаче не използван по предназначение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар