Бисквитки

сряда, 13 април 2011 г.


Мездра приема футболен турнир от UEFA Regions' Cup
От 16 до 20 април 2011 г. Мездра и Тетевен ще бъдат домакини на квалификационния турнир в 5 група от първия (междинен) кръг на VII Европейско първенство по футбол за аматьори UEFA Regions' Cup. Съперници в него са отборите на Югозападна България, Белград (Сърбия), Западна Словакия и Източна Северна Ирландия.

Програма на турнира:
16 април (събота) – 16.00 часа
ст. „Георги Бенковски” – Тетевен
Югозападна България – Западна Словакия,
ст. „Локомотив” - Мездра
Белград (Срб) – Източна Сев. Ирландия
18 април (понеделник) – 16.00 часа
в Тетевен Югозападна България – Белград (Срб),
в Мездра Източна Сев. Ирландия – Западна Словакия
20 април (сряда) – 16.00 часа
в Тетевен Източна Сев. Ирландия – Югозападна България,
в Мездра Западна Словакия – Белград (Срб).
урнирът за Купата на регионите се провежда на всеки две години под егидата на УЕФА. В него участват отбори, съставени от футболисти, които се състезават в даден регион (географска област) на съответната страна. Техният статут задължително трябва да е аматьорски. Българският национален отбор (аматьори) се формира предимно от футболисти, които участват в сборните отбори от една от четирите „В” групи – Североизточна, Северозападна, Югоизточна и Югозападна.

Регламент на турнира:
В предварителния кръг (1.VIII – 30.IX.2010 г.) участват 12 асоциирани страни-членки на УЕФА, разделени в три групи. Победителите в тях + двата най-двата най-добри втори отбори се класират за следващия, междинен кръг.
В първия (междинен) кръг (1.VIII – 30.IV.2011 г.) участват 32 обора, разделени в 8 групи по четири тима. Те играят помежду си мини-турнири по кръговата система „всеки срещу всеки”. Осемте отбора-победители в междинните групи се класират за финалния етап наЕвропейското първенство за аматьори.
Финалите на 2010/11 UEFA Regions' Cup ще се състоят от 21 до 28 юни в северозападния португалски регион Миньо, като мачовете ще се играят в Брага, Вила Верде, Барсело и Еспосенде.
Победители в досегашните издания на турнира за Купата на регионите са били: 1999 г. – Veneto (Италия), 2001 г. – Central Moravia (Чехия), 2003 г. – C. R. Piemonte Valle d’Aosta (Италия), 2005 г. – Basque Country (Испания), 2007 г. – Dolnoslaski (Полша) и 2009 г. – Castilla y Leon (Испания).
Българският национален отбор (аматьори) е двукратен вицешампион на стария континент: през 2005 г. от турнира в Краков (Полша), където загуби на финала от Баския с 0:1, и през 2007 г. от турнира в Сливен, във финалната среща на който отстъпи пред поляците с 2:1 след продължения, в редовното време 1:1.
Мирослав Гетов – в. „Мездра XXI век”

Няма коментари:

Публикуване на коментар