Бисквитки

неделя, 28 ноември 2010 г.

Шамар за Враца



Така определиха закриването на военното поделение в града протестиращите жени и бивши военни. Те блокираха  за два часа едно от най-оживените кръстовища. Така освен автомобилния поток бе спряно и движението на тролейбусите. Към протеста се присъедини и депутатът от Коалиция за България  Георги Божинов. Той се обяви против подобни действия на правителството, с които с е създава обществено недоволство.
Жени на участници в мисия в Афганистан споделиха, че когато съпрузите им се върнат ще останат на улицата, а сега залагат живота си. Много от тях са закупили жилища във Враца и ще им бъде трудно да се местят в Стара Загора или Карлово, където им предлага военния министър. В  организираната преди няколко дни подписка срещу закриването на поделението са събрани близо 7000 подписа.
Участниците в протеста подозират, че след като бъдат предоставени на общината земите и сградите на поделението ще бъдат заграбени на символ лична цена от местни бизнесмени близки до властта.
Група от ВМРО дойде да подкрепи протеста. Наскоро с нарочна декларация те подкреппиха протеста и се обявиха против закриването на казрмите. Бивши военни смятат, че е кощунство в условията на криза близо 500 военнослужещи в поделението да останат без хляб. Пред  „Шанс експрес” полковникът от резерва Радослав Гетов заяви:

Няма коментари:

Публикуване на коментар