Бисквитки

вторник, 26 юни 2018 г.

Мария Попова участва в заседание на Комитета на регионите


В рамките на двудневен семинар в европейската столица – Брюксел, ще бъдат обсъдени възможностите за подобряване на градския транспорт. В работната среща, Община Враца се представлява от заместник-кмета Мария Попова и експерт по проекти от местната администрация.
В първия ден ще бъдат дискутирани принципите за подновяване на автобусния автопарк и финансовите инструменти за реализирането им. По време на форума ще бъде представено текущото положение на градските автобуси в Европейския съюз, както и възможностите и предизвикателствата пред градовете и производителите на подобен тип превозни средства.
Като част от програмата на дискусионната среща, участниците ще представят добри практики от различните европейски градове по отношение на подновен градски транспорт. Експертите ще обсъдят и възможностите за осигуряване на средства за обновяването на обществения транспорт.
Заместник-кметът Мария Попова коментира, че представянето на Община Враца в събитие на международно ниво е изключителна възможност, тъй като местната власт в града търси различни варианти за изграждането на съвременен, екологичен и ефективен градски транспорт.
Международният форум се организира от Комитета на регионите, като в него участват представители от Световната банка, Джаспърс и Европейската асоциация на производителите на транспортни средства, както и представители на държавите-членки на Европейския съюз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар