Бисквитки

четвъртък, 28 юни 2018 г.

Млади хора от Варна, Враца, Добрич, Перник, Смолян и Шумен посетиха Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутатите Владимир Уручев и Емил Радев



По покана на евродепутатите Владимир Уручев и Емил Радев млади хора и представители от Варна, Враца, Добрич, Перник, Смолян и Шумен посетиха Европейския парламент в Брюксел.

Гостите от България се запознаха отблизо с дейността на парламента – неговата организация и начин на вземане на решения, както и с ценностите, които отстоява ЕС. Посетителите се информираха за дейността на българските евродепутати от групата на ЕНП/ГЕРБ и проведоха активна дискусия по актуални теми от европейския дневен ред, в т.ч. управление на миграционните потоци, Шенген, пакета „Мобилност“, борбата с двойните стандарти в ЕС и др.

Владимир Уручев обсъди темата за Западните Балкани като един от приоритетите на Българското Председателство и подчерта, че зад скорошния успех в спора относно името на Македония, България е действала като „мощен импулс“ при достигането на съгласие с Гърция. Владимир Уручев коментира и успехите на Българското Председателство на енергийния фронт, като подчерта важността на новоприетите доклади относно Европейския енергиен съюз.

Емил Радев обсъди в детайли темата относно бежанската криза в ЕС и предизвикателствата, свързани със системите за сигурност на държавите членки и управлението на външните граници на Съюза. По отношение на членството на България в Шенген Радев отбеляза, че страната ни отдавна е изпълнила всички необходими критерии и единствено несъгласието на някои държави членки в Съвета е пречка пред нашето приемане. Евродепутатът запозна гостите с проблема относно двойните стандарти при храните и горивата между Западна и Източна Европа и сподели, че заедно с Андрей Новаков са предложили европейска програма, чиято цел ще бъде въвеждането на минимални стандарти за качество във всички държави членки.

По време на дискусията, гостите бяха приветствани и от евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов. Андрей Новаков ги запозна с работата си по пакета „Мобилност“, който е от жизнено значение за българските транспортни компании и техните превозвачи. От своя страна Асим Адемов засегна въпроса за миграционната политика на ЕС и подчерта ролята на България в опазването на една от най-чувствителните външни граници на ЕС, тази с Турция.

Посетителите от България имаха възможността да разгледат основните забележителности на европейската столица и да се потопят в богатото й културно-историческото наследство.


Няма коментари:

Публикуване на коментар