Бисквитки

събота, 5 май 2018 г.

Заместник-кметът Петя Долапчиева бе гост на събор - изложението „Златни ръце български“ в село Челопек


Заместник-кметът Петя Долапчиева бе сред официалните гости на четвъртото издание на събор - изложението „Златни ръце български“ в с. Челопек. Културното събитие се организира от кметството на врачанското село, читалище „Огнище - 1930“ и се провежда с подкрепата на Община Враца.
Проявата бе открита от кмета на село Челопек Тихомир Тошев и от областния управител Малина Николова.
От името на кмета Калин Каменов, заместник-кметът Петя Долапчиева поздрави присъстващите и пожела да пазим българските традиции и обичаи, да съхраняваме местната култура и да предаваме занаятите на своите деца.
На изложението, над 20 занаятчии от община Враца представиха ръчно изработени тъкани, плетива, бродерии, сувенири и др. артикули. В рамките на събора бе проведен конкурс за гергьовски обредни хлябове, приготвена бе балканска кавърма на тиган, а в грънчарската работилница всеки, с помощта на майстор грънчаря Куман Жеков, си изработи керамично изделие.
Гостите на изложението „Златни ръце български“ имаха възможността да се наследят на изпълненията на самодейни фолклорни състави от читалища от Община Враца, както и на ритмите на духов оркестър „Огоста“, град Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар