Бисквитки

петък, 4 май 2018 г.

Нова апаратура получи МБАЛ „Христо Ботев” – Враца


Нова апаратура получи МБАЛ „Христо Ботев” – Враца. С усилията на изпълнителния директор на лечебното заведение Орлин Цветков, с помощта на народния представител Петя Аврамова, областния управител Малина Николова и добрата воля на редица фирми е закупена видеоендоскопска система за Отделението по Гастроентерология. Апаратурата е на обща стойност 67 852 лв. и включва видеопроцесор, ксенонов светлинен източник, хирургичен монитор с висока разделителна способност, диагностичен и терапевтичен колоноскоп. Видеоендоскопската система е за диагностика и терапия на редица заболявания, включително миниинвазивни хирургически интервенции и ранна диагностика на онкологични заболявания. Благодарение на дарителския жест на 20 фирми пациентите на МБАЛ „Христо Ботев” - Враца ще се лекуват и диагностицират с най-съвременната апаратура. По –голямата част от средствата за закупуването ѝ са осигурени от АЕЦ – Козлодуй и фирма „О.М.С. САЛЕРИ“, клон България, които се включиха в кампанията с по 20 000 лева. Останалите средства за закупуването на болничната апаратура са осигурени от фирмите „Чех Пласт“ ООД, „Атамар“, “Гарант 90“, „Цонев и Сие“, “Инекс Трейд“ЕООД, „Корект“ ООД, „Н. Коцев“ ЕООД, „Хемус 2005“ ЕООД, ПЧ МБАЛ Враца, “В и К“ ООД- ВРАЦА, Фондация “Бикоуз в помощ на благотворителност“, „Карибик“ ЕООД,  „АвтоЕлит 2009“ ЕООД, „Спътник- 96“ ЕООД, „Хубев“ ЕООД, „Билдинг ГРУП“ ЕООД, „Ромтех - 3 ЕС“ ЕООД и „ЛестоПродукт“ЕООД. 
„Благодарение на дарителския жест на фирмите, на тяхната съпричастност и социална отговорност, МБАЛ „Христо Ботев” – Враца вече разполага с изключително модерна апаратура. Това ще даде възможност за своевременна диагностика и лечение на заболявания на храносмилателната система. Благодаря на дарителите. Всички ние високо оценяваме жеста, бързата реакция и Вашата отзивчивост, която ще допринесе за по-качествено здравеопазване на всички жители от област Враца”, каза изпълнителният директор в оставка Орлин Цветков.
„Благодаря от името на работещите в отделението за възможността да имаме такава апаратура, защото това се прави не за болницата, а за хората на Враца”, заяви д-р Ангел Бонев – началник на Отделението по Гастроентерология.
Врачанската болница получи дарение и от 11инфузионни помпи, които ще бъдат предоставени на Отделението по анестезиология и интензивно лечение и Спешно приемно отделение, съобщи д-р Кети Ценова. Един електронож е осигурен за Отделението по акушерство и гинекология.   
През последните две години даренията за МБАЛ „Христо Ботев” – Враца са на обща стойност 776 000 лева, което е над пет пъти повече в сравнение с даренията, получени по време на управление на предходния екип в лечебното заведение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар