вторник, 3 април 2018 г.

Кардиологията се завърна

От днес 2-ри април е възстановена дейността на Кардиологично отделение в МБАЛ „Христо Ботев” – Враца. Осигурен е достатъчен персонал за покриване на лекарския и сестринския график. Началник на отделението е д-р Ирена Мраморенска. 
До временното преустановяване на приема на пациенти се стигна в резултат на масовото подаване на заявления за напускане както от лекари, така и от медицински специалисти. Създалото се напрежение бе във връзка с прекратяване на дейността по инвазивна кардиология. Изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев” – Враца Орлин Цветков с подкрепата на Министерство на здравеопазването предприеха реални стъпки за възстановяване на дейностите по инвазивна кардиология. Към момента са налице всички необходими условия за лечение на пациенти с кардиологични заболявания. До осигуряване на необходимата апаратура за инвазивна кардиология е организиран специализиран транспорт  и обслужване на пациентите в реномирана университетска клиника в София. 
Днес бяха изплатени и 50% от заплатите за месец януари. До края на работната седмица ще бъде преведен и остатъкът от януарската заплата. 
Приятна вечер!
Христина

Няма коментари:

Публикуване на коментар