Бисквитки

вторник, 20 март 2018 г.

Община Враца с богата програма за пролетните празници


В навечерието на Великден, Община Враца организира разнообразна програма за предстоящите пролетни празници в града.
Началото на пролетта ще бъде отбелязано със засаждане на лози от сорта „Врачански мискет“. Събитието ще се проведе на 26 март, от 11:30 часа в двора зад Детска музикална школа, непосредствено до сградата на общинска администрация. Програмата включва ритуал по засаждане на лозите от танцьорите към представителен танцов състав „Хемус“, след което насажденията ще бъдат осветени от свещеници от Врачанска митрополия. В края на празничния ден гражданите ще имат възможност да дегустират вино, под звуците на духовия оркестър при читалище „Развитие“ – Враца.
Отново на 26 март, ще бъде украсено Великденско дърво, разположено в началото на булевард „Никола Войводов“ – централната пешеходна зона.
Организаторите на пролетните празници са предвидили тематично отбелязване на емблематичния празник Лазаровден. На 31 март, от 11:30 часа, на площад „Христо Ботев“ врачани ще могат да се насладят на лазарски танци, изпълнявани от танцов състав „Хемус“. Кулминацията в програмата за деня е представяне на ритуала лазаруване, от възпитаници на детски градини във Враца, съвместно с малките танцьори от състав „Радост“.
Празничната програма в града ще продължи с отбелязване на Цветница, под звуците на духова музика, в изпълнение на оркестъра към читалище „Развитие“. Празникът ще се състои на 1 април, от 11:30 часа, отново на площад „Христо Ботев“.
На Велики четвъртък - 5 април, от 10:30 часа, на площад „Христо Ботев“ ще бъде създадена работилница за писани яйца. В специално обособени шатри и кътове деца, ученици и учители ще участват в боядисването на великденски яйца, рисуването на тематични картини и интерактивни игри.
Пролетните празници в община Враца ще бъдат закрити на 8 април, от 11:00 часа, на централния площад в града. Великден ще бъде отбелязан с концерт на изпълнителя Райко Кирилов, съвместно с духовия оркестър към читалище „Развитие“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар