Бисквитки

неделя, 18 март 2018 г.

Ураганният вятър нанесе сериозни щети в кв. Кулата

19.03.2018
Ураганният вятър нанесе сериозни щети в кв. Кулата
Ураганният вятър нанесе сериозни щети в кв. Кулата
През последното денонощие на територията на община Враца е преминал ураганен вятър, със скорост над 140 км/ч. . Силните пориви  нанесоха щети както в града, така и в населените места от общината.
Най-сериозни са проблемите в квартал Кулата, където има къщи с напълно разрушени покриви, компрометирани електрически стълбове, както и паднали дървета. Кметът Калин Каменов, заедно с експерти от местната администрация и кметският наместник на кв. Кулата, инспектираха увредените къщи и постройки в квартала. Екип на „ЧЕЗ Разпределение България“ временно преустанови електрозахранването в населеното място, тъй като има множество скъсани проводници. Към момента всички щети в Кулата са описани, а екипи на ОП „БКС“ – Враца извършват дейности по отстраняване на падналите дървета. 
„Преминалият ураганен вятър през последното денонощие е причинил щети в голяма част от населените места от община Враца. Безспорно най-сериозни са проблемите в квартал Кулата. В момента всички дежурни екипи на местната администрация са ангажирани да описват пораженията. След като бъдат обобщени всички сигнали, Община Враца ще изготви протокол и ще отправи искане за финансова помощ от Междуведомствената комисия“ – коментира кметът Калин Каменов.
 
Експертите от Община Враца извършват огледи във всички населени места. В село Бели извор е разрушен покривът на параклиса. Временно е било преустановено електрозахранването в село Челопек, но проблемът е разрешен и населеното място е с нормално захранване. Към момента екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема с електрическото захранване в квартал Бистрец.
Служители от звено „Инспекторат“ извършват огледи на територията на града. При проверката е установено наличието на паднали дървета, преместени съдове за сметосъбиране, повредени покривни конструкции и изолации. Компрометирана е настилката на изкуственото игрище в парка в ж.к. „Дъбника“.  В резултат от силния вятър има увредени стъкла на автомобили, счупени са и част от прозорците на Средношколското общежитие, а оградата на изкуственото игрище в ж.к. „Сениче“ е паднала.
Дежурните екипи продължават своята работа по отстраняване на щетите и ще реагират своевременно на сигнали от страна на пострадали граждани.
За област Враца е обявен оранжев код за обилни валежи и силен вятър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар