сряда, 6 декември 2017 г.

Дядо Коледа пристигна във Враца с файтон, а градът засия от празнични илюминацииПод възторжените овации на малки и големи във Враца, с файтон, пристигна Дядо Коледа. Богата музикална програма, която бе обособена на две места - на празнично украсената сцена и на ледената пързалка, предшестваше появата на белобрадия старец.
Събралото се множество на площад „Христо Ботев“ бе приветствано от кмета Калин Каменов: „Пожелавам на най-малките да получат подаръците, които са си пожелали и да слушат и помагат на мама и тати. Пазете града ни чист, за да го съхраняваме такъв, какъвто искаме да бъде. Забавлявайте се с интересната програма, която сме приготвили през следващите дни. Пожелавам ви прекрасни Коледни и новогодишни празници!“.
След отброяване от всички, събрали се малки и големи на площада, бяха запалени светлините на осемметровата Коледна елха във Враца, която тази година е украсена с нови светлинни и фигурални елементи. Празнични илюминации озариха небето над града, които завършиха с бурните аплодисменти на жителите и гостите на Враца.
Първият посетител на ледената пързалка бе Галин Снежанов, който изпълни песента Jingle Bells.
Участие в празника взеха още възпитаници от детските градини,  квартет „Хармония“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие  - „Център за работа с деца“, квартет „Чарити“, балетно студио „АРТ“ при НЧ „Развитие 1869”.
На 07 декември, за най-малките жители от ж. к. „Дъбника“ Община Враца организира тържествено посрещане на белобрадия старец и запалване светлините на коледно дръвче. Празникът ще започне от 16:30 ч., в парк „Дъбника“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар