Бисквитки

понеделник, 4 декември 2017 г.

ППМГ – Враца с първо място от национален турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“



И тази година ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца взе участие в националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“ в гр. София. Училището се представи с общо 5 проекта на ученици от шести, седми и десети клас.
Според регламента на състезанието участниците разработват собствен проект под ръководството на научни ръководители. Автори на един проект могат да бъдат до двама ученици, а направленията, в които се състезават са: Мултимедийни презентации, Интернет приложения и Приложни програми.
ППМГ – Враца се представи със следните проекти: „Религиите в България“ в направление „Мултимедийни презентации“, представен от Александра Врачовска (VI клас) и Мартин Маринов (VII клас); Моят час“ с автор Цветослав Гърков (Х клас) в направление „Интернет приложения“; „Равномерно движение в математиката“ на Цветелина Георгиева и Десислава Колева (X клас), „Деница в огледалния свят“ на Александра Вутова и Деница Узунова (Х клас) и „Бъди толерантен“ от Надежда Прокопиева (Х клас) в направление„Приложни програми“.
Проектът „Религиите в България“ се класира на първо място, а неговите автори Александра Врачовска и Мартин Маринов получиха атрактивни награди от спонсорите на състезанието.
Ръководството на гимназията поздравява учениците за отличното им представяне на престижния форум и изказва благодарност на техните учители по ИТ – Лилия Маркова, Станислава Каменова и Илонка Вутова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар