Бисквитки

четвъртък, 6 юли 2017 г.

Данъчни инспектори от офис Враца започнаха проверки на масови мероприятия


 Юлия Грънчарова                 
                                      Тел.:092 66 84 152

От началото на м.юни, данъчни инспектори от офис Враца извършиха 15 проверки на масови мероприятия от различен характер - фестивали, концерти, панаири, изложения и др. Съставени са 15 акта за установени нарушения. От проверените обекти 13 са били без касов апарат, а при 2 са констатирани разлики в касата.
Целта на тези проверки е да се осъществи цялостен контрол по спазване на данъчното и осигурително законодателство при провеждането на масови мероприятия.
Календарът на културните събития се наблюдава от служителите на приходната администрациякато проверките са насочени главно към издаванетона касови бележки и отчитането на оборотите.
   От НАП напомнятче издаването на касова бележка е задължително приплащане в бройкогато се продава стока или услуга независимо дали това става в търговски обект или на сергия по време на фестивал или изложение. Издаванетона касова бележка е задължително и при плащане с дебитна или кредитна карта.Тогава търговцитеосвен документ от пост-терминала са длъжни да ни издадат и фискален бон. Поискването и съхранението на фискален бон е много важно и за потребителитезащото упражняването на правата им без този документ би билозатрудненодопълват от приходната администрация.
  Националната агенция за приходите стимулира доброволнотоизпълнение и се стреми  да подпомага коректните данъкоплатцино закона сеприлага еднакво строго към всички. Проверките на организирани мероприятияще продължат до края на годината и служителите на НАП ще бъдатбезкомпромисни към нарушителите.“ заяви г-н Ивайло Здравковдиректор на ТД на НАП Велико Търново. 
Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg .    
ТД на НАП Велико Търново, офис Враца 2017
Страница. 1 от 1

Няма коментари:

Публикуване на коментар