Бисквитки

сряда, 5 юли 2017 г.

Народният представител Петя Аврамова участва в откриването на детски парк в Козлодуй



Народният представител от ПП ГЕРБ инж. Петя Аврамова участва в откриването на нов детски парк в Козлодуй. Паркът е единствен в атомната столица, а изграждането му е на стойност 520 000 лв., отпуснати целево от правителството Борисов 2.
Инж. Петя Аврамова преряза лентата на новата придобивка, заедно с кмета Маринела Николова и Стойко Захариев, управител на изпълнителя на проекта.
„Преди повече от една година, на среща с кмета на общината, ми показаха този прекрасен проект. Тогава всичко беше в папки, на хартия и изглеждаше много добро намерение. Прегърнах идеята за неговата реализация и се опитах да помогна да се осъществи мечтата на децата на Козлодуй, да имат свое място за забавление и почивка“, каза инж. Петя Аврамова.
Тя поздрави кмета на община Козлодуй Маринела Николова за ентусиазма и желанието й да реализира в града проекти, които създават благоприятна среда за живот.  От своя страна Маринела Николова обеща на съгражданите си в скоро време да видят реализирани и други проекти и благодари на народния представител от ГЕРБ за активната помощ за осигуряване на финансиране за изграждането на детски парк в града.
Събитието за откриване на парка събра стотици деца и техните родители, а за настроението на всички се погрижи младата звезда Крисия, представила България на детската Евровизия. Гости на откриването бяха и областният управител Малина Николова и общински съветници от Козлодуй.
Паркът разполага с четири обособени площадки и фитнес на открито за деца на възраст от 0 до 17 години. Всички площадки са с ударопоглъщаща настилка, има поставени пейки и кошчета за отпадъци. Общата площ, на която се разполагат те, е 655 квадратни метра. На детските площадки има изградени разнообразни съоръжения, кули, детски телефон, пясъчници, въртележки, тунел, люлки, образователна игра „Опознай България”, пространствена мрежа, спортни уреди и други атракциони за децата.
Извън съоръженията са монтирани две фонтанки за питейна вода, интерактивен сух фонтан, парково осветление, кътове за отдих и места за сядане, панели за захранване на телефони и електрически уреди, видеонаблюдение. Амфитеатралните трибуни събират 35 седящи места.
1 872 квадратни метра от цялата площ на парка са затревени. Изградена е геопластика, посадени са храсти, цветя, иглолистни и широколистни дървета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар