Бисквитки

четвъртък, 22 юни 2017 г.

Калин Каменов: Враца има възможности да стане Академичен медицински центърКметът Калин Каменов взе участие в конференция на тема: „Индустрия 4.0 предизвикателствата пред здравеопазването – немският опит, практики и пилотни решения“, организирана от Българска стопанска камара и Фондация „Конрад Аденауер“ – България. Домакин на форума е Областна администрация – Враца и се провежда на 22 и 23 юни 2017 г.
„Благодарение на доброто ни сътрудничество с Българска стопанска камара и Медицинския университет – София, както и с добрата ни съвместна работа с правителството и областния управител съм убеден, че Враца ще се превърне в български инвеститорски център.“ – каза в приветствието си Каменов. Кметът посочи, че се работи по идеята за изграждането на медицински център, а чрез съвместните инициативи, които се реализират, се полага една стабилна основа Враца да се обособи като Академичен медицински център. Той добави още, че през годините е имал изключително добро партньорство с Фондация „Конрад Аденауер“, което в момента се надгражда.
„Тези са основните фактори, които са и добра основа, всичко това да се реализира. През последната една година, ние показахме, че можем да работим ефективно в изключително трудни моменти, което ни прави устойчиви партньори. Надявам се, че това ще покаже на нашите немски колеги, че във Враца има смисъл да се инвестира в медицинската индустрия и по този начин ще изградим едно добро сътрудничество.“ – каза още кметът на Враца.
Конференцията бе открита от Областния управител Малина Николова. На събитието присъстваха ръководителят на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София Торнстен Гайслер, зам. – председателят на Българска стопанска камара Петър Денев и изпълнителният директор на Индустриална стопанска асоциация – Враца Лиляна Нелова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар