Бисквитки

четвъртък, 15 юни 2017 г.

„За 180-годишнината от рождението на Васил Левски - 180 км с велосипед по неговите стъпки“



Областният управител Малина Николова подкрепя инициативата на Областна администрация – Ловеч „За 180-годишнината от рождението на Васил Левски - 180 км с велосипед по неговите стъпки“. Ловеч е град, избран за център на изграждането на Вътрешната революционна организация за Освобождението на България и наречен „Революционната столица“, а с провеждането на редица мероприятия и инициативи ще бъде отбелязана годишнината от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски.
Едно от най-мащабните събития е провеждането на колоездачната обиколка за Купа „Васил Левски”, която ще се състои на 16 и 17 юли 2017 г. Състезанието се провежда под патронажа на председателя на НС Димитър Главчев. Колоездачната обиколка е с определен маршрут, свързан със знакови места за Апостола: Карлово – Троян – Ловеч, като мероприятието е включено в спортния календар на Българския колоездачен съюз за 2017 г. Целта на организаторите е да бъде фокусирано общественото внимание към личността на Васил Левски и да бъде отдадена почит към неговото дело по този нестандартен начин, който да се превърне в незабравимо преживяване за участниците.
В колоездачната обиколка Купа „Васил Левски 2017“ могат да участват спортисти от професионалните колоездачни клубове в България и чужбина, любители на колоезденето от всички възрасти – деца, младежи и възрастни. Стартов сборен пункт за първия етап е пред Община Карлово на 16 юли 2017 г. в 11:00 ч., като програмата включва 14:00 ч. старт за любители колоездачи с. Кърнаре, 14:30 ч. старт за професионалисти по маршрут Карлово – Баня - с.Васил Левски – Карлово – Сопот – с. Кърнаре – Беклемето - Троян, около 15:30 ч. финал за любители на Беклемето, а около 17:00 ч. финал за професионалисти в Троян.
Вторият етап започва на 17 юли със старт за професионалисти в Троян от 14 ч. с маршрут Троян – с. Орешак – Цветански-Беров мост – с. Велчево - Драшкова поляна - 2 обиколки – с. Дебнево – с. Стефаново – с. Малиново – с. Прелом – с. Къкрина – Ловеч -финал паметника на Васил Левски. За любителите в 15.30 ч. е стартът в с. Къкрина, а финалът е около 17:00 ч. за всички в Ловеч.
Общата дължина на трасето е 180 км. Цялото събитие се реализира по инициатива на Областна администрация – Ловеч, с активното участие на трите общини - Карлово, Троян и Ловеч и Общобългарски комитет „Васил Левски“.
Допълнителните указания и заявките за участие са публикувани на официалната  страница на Областна администрация - Ловеч http://oblastlovech.org/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар