Бисквитки

четвъртък, 15 юни 2017 г.

Седмокласници от ППМГ – Враца получиха свидетелство за основно образование



53-ма седмокласници от профилираната природо-математическа гимназия получиха днес свидетелствата си за завършено средно образование. И тази година най-високият успех в областта на Националното външно оценяване по български език и литература, математика и чужд език бе на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца. Този резултат поставя училището сред десетте най-елитни в страната, според класацията на МОН. Пълните отличниците на випуска са 13, а средният успех е отличен 5,74. Техни класни ръководители са Иванка Цонкова – старши учител по български език и литература и Ангелина Банчева – старши учител по математика.

Трима седмокласници получиха почетен плакет за отличен успех и активна състезателна дейност на олимпиади, национални и международни състезания. Това са: Гергана Николаева, Георги Игнатов и Калина Лалкова.

Директорът на гимназията Татяна Василева изказа поздравления и благодарности на учениците и техните учители за ползотворния труд и забележителните резултати. Тя изрази увереност, че ППМГ „Акад. Иван Ценов“ не само ще продължи да бъде водеща образователна институция в региона, но и ще затвърди своята позиция сред най-добрите в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар