Бисквитки

сряда, 19 април 2017 г.

Община Враца e домакин на Национален бизнес форум

Списание „Бизнес Клуб“ и Община Враца организират на 20-ти април от 13.00 часа в  конферентната зала на Общината НАЦИОНАЛЕН БИЗНЕС ФОРУМ „СИЛНИ РЕГИОНИ ЗА СИЛНА ИКОНОМИКА“, който е част от турне в 20 големи общини и ще се проведе в периода 20.04.2017  -30.06.2017 г..
Целта на провеждането на най-мащабния национален бизнес форум за 2017 г. е да засили взаимодействието между държавните и общинските служители от една страна и представителите на бизнеса от друга, както и да засегне основни тези за развитието на икономиката.
Партньори на ФОРУМА са водещите бизнес организации: БТПП, АИКБ, БСК, ИПИ, ОБК, НСМСБ, ИАНМСП  и др.
Организаторите са осигурили лектори - експертен екип и представители на държавните институции, които ще запознаят местния бизнес с много и полезна информация, свързана с различни форми на финансиране, най-актуалното за европроектите, международни пазари, тенденции в брандинга, маркетинга и рекламата, мотивацията, новостите в изискванията на НАП, счетоводството и ТРЗ, човешките ресурси, иновациите и други.
Всички жители и гости на града от 17:00 часа на 22.04.2017 г. в  парк „ДЪБНИКА“ са добре дошли на концерта-спектакъл „Свята земя българска“ в изпълнение на народната певица Поли Паскова  и внушителния ансамбъл „ Чинари“ с водещ любимеца на всички българи – неповторимия Шкумбата.
Приложено: Програмата на форума.
НЯМА ПРИЧИНА ДА НЕ СИ ПОДАДЕМ РЪКА И ЗАЕДНО ДА ПОЛОЖИМ УСИЛИЯ ЗА 

ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА РЕГИОНИТЕ, РЕСПЕКТИВНО СТРАНАТА НИ!

Хорови формации от Враца и Сърбия се включват с концерт в Националната инициатива „България пее“
Община Враца ще се включи  в националната инициатива на Българския хоров съюз „България пее”, която има за цел да покаже силата и красотата на хоровото изкуство и принадлежността на хиляди българи към него.
Инициативата се провежда за втора поредна година и през 2017 година  концертите в цялата страна ще бъдат в периода 21 - 23 април.
Концертът, организиран от Община Враца по този повод, ще се проведе  в  Градската концертна зала  на 22 април 2017 г., от 17:30 ч. Участие в концерта до сега са заявили 9 хора и  хорови формации:
Вокална група „Детелинка" при Център за подкрепа на личностното развитие–Център за работа с деца  Враца;
Вокална група „Лъвски сърца” при Основно училище „Васил Левски”-Враца; 
Музикално студио „Импресия” при  Средно училище „Козма Тричков”- Враца; 
Вокална група „Сладуранчета-врачанчета” при Младежки дом Враца;
Вокална група „Алегро” при Младежки дом Враца;
Квартет "Чарити" при Център за подкрепа на личностното развитие –Център за работа с деца- Враца;
Средношколски смесен хор при Средно училище „Отец Паисий”  Враца;
Представителен смесен хор „Орфей” при НЧ „Развитие 1869” Враца;
Хор „Абрашевич” от гр. Врнячка баня, Сърбия.

Всички участници ще получат почетни грамоти от Българския хоров съюз.
Входът за любителите на хоровото изкуство е свободен.
Общински пролетен празник събира над 420 самодейци в село Чирен
Над 420 самодейци - певци, танцьори и инструменталисти от 20 читалища на територията на община Враца, ще се включат в 22-рия Общински пролетен празник на читалищата от Община Враца, който ще се проведе на 22 април 2017 г., от 10:00 ч., в Народно читалище „Пробуждане 1906” с. Чирен.
            Петдесет са изпълненията, включени в празничната програма, която се очаква да продължи повече от пет часа. Това са най-добрите певци, музиканти и танцьори, които бяха избрани от концертите,представени на местните празници, които се проведоха във всички читалища на общината през месец март.
Входът за събитието е свободен.




Няма коментари:

Публикуване на коментар